Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Konsten att nå framgång är inte att vara bäst, utan att omge sig med smarta människor. Och lyssna på dem. Bild: Hillevi Wahl

Nu börjar hårdträningen inför AIM Challenge 2017!

Publicerat: 2016-08-09   |  Hillevi Wahl

Efter några dagar hemma i Stockholm kommer jag på mig själv med att gå omkring och le saligt. Och processa hela Sälen-tränings-campet med alla roliga övningar och alla fantastiska människor.

Jag har sagt det förr, att jag samlar på bra människor. Och Springtime-ledarna är verkligen just sådana.
De gillar att jobba tillsammans, det märks. De älskar att vara ute i naturen, de är lyhörda för alla sorters människor – och framför allt: De är problemlösare.
Det är just sådana jag samlar på. De där som säger: ”Det fixar vi! Inga problem, det löser vi, tillsammans!”
Till skillnad, då, från människor som har som mantra att nej-det-går-aldrig-så-har-vi-aldrig-gjort-förut-det-är-ingen-ide-ens-att-försöka.

Konsten att nå framgång är inte att vara bäst, utan att omge sig med smarta människor. Och lyssna på dem.

Ibland är det lättare att lyssna än annars. Björn och Annika Lans föreläsningar i Sälen var makalöst bra. De smög sig in under skinnet, och tog plats i hjärtat och hjärnan.
Det där som Annika sa om att ”känna in naturen med kroppen” är ett sätt att tänka som jag tror att jag kommer bära med mig hela livet.
En annan sak som vände upp och ner på mina tankar var när jag frågade Annika om det här som jag har hängt upp mig på, blivit upprörd över och rent förbannad ibland:
”Varför måste kvinnor stressa så med sin träning. In och ut på gymet för att sedan stressa vidare hem till matlagning eller tvättstugan. Medan män tycks ha all tid i världen till att gå omkring och skrota på gymen.”
Annika såg lite lurig ut och sa:
”Kanske är det så att kvinnor får mer effektiv träning. Mer kvalitativ träning. Jag är inte alls säker på att män får samma kvalitet om de bara går och skrotar och lyfter en vikt här och där. Så kan man också tänka.”
Först tog jag inte in det.
Tänkte att det är ojämlikt och fel och stressigt.
Men på vägen hem i bilen så satte det sig. Visst, det är dumt att stressa. Men när vi tränar så tränar vi förbaskat effektivt och kvalitativt! Det är ju en jädrans bra grej! Något att vara stolt över.

Något annat jag lärde mig av multisportfamiljen Lans var vikten av planering. Planering är inte tråkigt. Det är smart. Supersmart, rentav, för då frigör man tid till spontana utflykter eller impulsiva rörelseglädjepass.

 

Finns det en välpumpad cykel utanför dörren så är det lätt att bara hoppa på den och cykla runt några timmar. Elliot, 13, har nog aldrig cyklat så mycket som under Sälenveckan. Vi hade hyrt tre olika cyklar: Två superterrängracercyklar och en elcykel (!). Det senare, bara för att han ville testa.
Det var inte särskilt dyrt, kostade bara några hundralappar. Och de andra cyklarna behövde vi ändå till AIM Challenge. Så Elliot var ute i ur och skur och kom mest in för att byta om till torra kläder och äta något mellis. Fantastiskt.

Lykke blev lika förälskad i utegymet bakom huset och vill absolut att vi ska bygga ett på bakgården i Stockholm också. Vi får väl lobba för det i bostadsrättsföreningen – men i väntan på det så har vi tankat ner en karta på alla Stockholms utegym. Plus en bra broschyr som hör till. Så nu ska vi cykla runt på utegymturné.

Kartan och broschyren kan du ladda ner här: www.stockholm.se/utegym

Totalt pepp blev jag och Gunnar av AIM Challenge-loppet. Vi insåg direkt vår förbättringspotential och har redan lagt oss i hårdträning inför nästa års AIM Challenge. Då ska vi väga mindre, ha cyklat betydligt mer och klarat av minst tio gemensamma lopp på vägen. På så sätt ska vi försöka fördubbla våra poäng! Och det känns inte ens jobbigt utan bara superduperkul!

Springtimeveckan var världens bästa uppladdning inför det där loppet. Det var skönt att kunna jobba igenom kroppen i lagom tempo, lära känna terrängen, fixa cyklar och umgås med härliga människor, få pepp och proffsföreläsningar i ryggen – och inte minst: Hjälp med utrustningen inför loppet.
Stort tack till alla ni som var med på resan, resenärer och ledare. Tillsammans gjorde ni veckan oförglömligt härlig!

Läs mer på www.springtime.se och www.aimchallenge.com.