Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Gunnar stafettjogg Bild: Hillevi Wahl

Nu kör Gunnar och jag med stafettlöpning

Publicerat: 2016-05-09   |  Hillevi Wahl

Nöden är uppfinningarnas moder. Funkar det inte på det ena sättet får man hitta ett annat sätt. Lilltjejen Lykke går igenom en period när hon absolut måste ha en av oss vuxna med sig hela tiden. Vilket krånglar till det lite när Gunnar och jag ska försöka träna tillsammans.
Men då kom jag på det fiffiga med stafettjogg. Först springer jag iväg och när jag kommer in ger jag Gunnar en handklapp – och så sticker han ut på sin löprunda.
Det funkar förvånansvärt bra. Man peppar varandra som sjutton och jämför tider och har sig, nästan som om man sprang samtidigt. Rundan är densamma, vädret och terrängen densamma och dagsformen snudd på densamma, även den.
Ibland kan det vara bra att den ena sprungit rundan och kan varna: ”Tjur på stigen!”
Eller berätta om var man ska vara extra uppmärksam på vacker natur. Eller bara säga att ”i dag var det svettigt, så ta inte på dig för mycket”.
Gunnar har förvånat mig i helgen med att vara uppe först! Och springa ut som försteman på femkilometerssträckan. Mycket imponerande. Kanske för att det är mycket lättare att springa på landet, bland kohagar, soldis, rådjur, vitsippshav, kvillrande bäckar och en och annan tjur på rymmen.
Jag kan med andra ord verkligen rekommendera Stafettlöpning för småbarnsföräldrar eller andra som kanske inte lyckas få till träningen samtidigt. En high five i dörren funkar fint. Helt klart en glad-pepp-grej. Det blir gjort, man tränar nästan ihop, och hittar i alla fall formen tillsammans.