Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl, vårblommor Bild: Hillevi Wahl

Plötsligt blev det lätt att springa

Publicerat: 2016-04-11   |  Hillevi Wahl

”Jag vet inte vad det är med mig, men jag har helt tappat lusten”. Så säger många. Om sin löpning på vintern. Många kämpar i motvind, uppströms. Rullar det där förbaskade stenklotet uppför sin personliga Sisyfos-backe.
Jag gör inte så längre.

Jag tänker att allt har sin tid. Det är det som är skönt med att ha blivit lite äldre, att ha sett de senaste fem-sex årens träningscyklar bilda ett mönster.
Det blir lättare på våren.

Nämligen.
För att bara nämna en grej. Kroppen är dessutom mycket klokare än vi själva, så när den protesterar, finns det oftast en anledning.

Visst är det okej att fortsätta jobba uppströms, i uppförsbacke eller motvind. Det gör ni som ni vill med. Ni kommer säkerligen också och lära er. En dag. Tänker jag. Livet jobbar lite så med oss. Vi kan kämpa emot längre, i ilsken envishet och med viljestyrka. Men så en dag, en vacker dag, blir vi klokare. Nästan alldeles av oss själva.
Det är förunderligt.
Så gör som ni vill med uppförsbacken och motvinden. För det vet jag att ni gör i alla fall. Vad jag än säger och skriver.
Jag säger bara det som alla naturmänniskor vet, alla surfare, alla bergsklättrare, alla forspaddlare, alla seglare, alla vandrare, alla orienterare: Att det blir mycket lättare om man jobbar MED naturkrafterna än MOT dem.

Både de inre och yttre.

Nu är våren här, ljuset värmer och fåglarna kvittrar. Så mycket lättare det är just nu att springa än i vinterslask och höstrusk. Utnyttja naturkrafterna just nu. Haka på det där vårskriket och jublet i brösten. Ta rygg på vårvinden.
Testa vårbenen. Håller de? Finns det lagrad energi därinne?
Testa andningen, visst blev det lite lättare att andas nu?
Jag tittar på himlen och fåglarna och blir glad och lite full i skratt. Fåglarna känner inte så mycket efter. De bara gör.

De flyger. För att de kan. För att det är vår.

Gör det du också. Ut och flyg. Ut och spring. Ut och skutta av ren naturkraft. Det är vår.