Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Poängjakt i skogen!

Publicerat: 2015-04-03   |  Hillevi Wahl

Springskolan del 3

I går var en sådan där dag då jag undrade om jag hade blivit utbränd igen. På riktigt. Jag kom knappt ur sängen, hade en stressmage som bara totalprotesterade och jag kände mig som världens sämsta allting.
Men så var det ju det här med springträningen. Har jag sagt att jag ska komma så kommer jag. Så jag klev upp ur sängen, satte på mig träningskläderna och sa till mig själv att det viktigaste är att jag är där. Jag kan observera i dag, Kanske ta lite kort. Det är okej om jag bryter. Bara jag åker dit.
Till och med i omklädningsrummet sa jag samma sak: Bli inte oroliga om jag bryter. Vi pratade stressmagar och hemska februari. Jag blev gladare bara av att se mina kompisar. Och så färgglada vi var. Mitt i februari.
Sedan inträffade miraklet igen. Jag kommer aldrig riktigt att fatta att det kan hända. Men från att ha mått så himla kasst innan träningen, så är det som om hela kroppen liksom sätter sig som en glad och förväntansfull hund i hallen när hon ska gå ut i skogen. Och hejsan hoppsan så skuttade vi runt i pannlampornas sken. Magen var plötsligt på toppenhumör och ville inte alls bryta och gå hem.

I går fick vi lära oss fartlek i terrängen. Miranda visade hur vi skuttar omkring i skogen på bästa och säkraste sätt.
”Se skogen som en rolig hinderbana!”
”Se inte stenar och stockar som hinder utan möjligheter under löpningen!”

Vi fick leka Följa John med pannlamporna i skogen. Mycket roligt! Och ett hett tips till alla barnfamiljer.
En annan bra lek som passar hela familjen är Poängjakten:
Välj ut tre kontrollpunkter, exempelvis en grusväg, en kulle och ett träd. Allt ska gå att hinna till inom en minut. Sedan sätter man 1 poäng på den kortaste sträckan, 2 på mitt-emelllan-sträckan och 3 på den svåraste kontrollpunkten. Sedan en timer på 1 minut och så får alla kuta och försöka hinna ta så många poäng som möjligt. Efter sextio sekunder är det vila. Sedan kör man igen.
Jag älskar att leka i skogen. Älskar att det är så barnsligt kul. Skogen är världens bästa lekplats och träningslokal och den är alldeles gratis!
På väg hem kunde jag knappt fatta att jag hade känt mig så misslyckad, trött och eländig på förmiddagen. Skogen är hälsa. Skogen är magisk.