Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Fredrik Hjort bred Bild:

”Räkna leenden och inte kilometrar”

Publicerat: 2015-03-24   |  Hillevi Wahl

Springskolan del 6

På sjätte löpskolepasset fick vi lära oss grundläggande löpteknik för nedförslöpning, att våga utmana terrängen och känna kontroll.
”De flesta olyckor händer i nerförsbackar”, säger instruktör Fredrik Hjort.
Det är lätt att begripa redan i Lill Jansskogen. Vi får sådan himla fart i den minsta lilla nedförsbacken. Och Fredrik som har sprungit mycket längre och i mycket högre berg än vet vad han talar om. Säkerheten är oerhört viktig vid traillöpning. Liksom att våga utmana sig själv.
Här är en miniintervju med Fredrik om hans fantastiska löpäventyr.

Springkompisar är rätt sköna människor. Instruktörer också. Som Fredrik Hjorth på TNT. Han har tagit sin löpning till smått oanade höjder i projektet Crossing Boarders. Här får ni veta mer:

Hej Fredrik, vem är du?
”Jag är en glad och positiv människa. Pappa, scoutledare, managementkonsult, coach och löpinstruktör. Jag har alltid varit tacksam för det jag själv fått under min uppväxt och gillar att få ge tillbaka till samhället och hjälpa andra. Gillar ordning och att lära mig saker. Att få vara med på andras utveckling och resa är fantastiskt.”

Är det sant att du också hittade träningsglädjen efter 40? Hur hittade du den?
”Jag har alltid tränat, men mest inomhus. Löpning var inte högst upp på listan, men efter min korsbandsoperation 2006 så började jag komma ut mer i löpspåret. Ett par år senare så tog en vän med mig ut på ett varv runt Djurgården och jag trodde det skulle räcka med det. Men jag fick blodad tand och 2011 sprang jag Lidingöloppet och 2012 tog jag en Svensk Klassiker. Efter det kom jag i kontakt med trail running, utbildade mig till löpinstruktör och har arbetar med det parallellt med mitt jobb. Riktigt roligt!”

Nu är du bland annat löparcoach för Team Nordic Trail. Vad är det som är roligast med att lära folk springa?
”Det känns fantastiskt att få vara med mina härliga grupper och adepter och få hjälpa dem uppnå det de vill. Det finns många bra saker med att låta dem pröva på saker och känna efter vad som passar just dem. Men det bästa är nog att få vara med när polletten faller ner och de får till den där saken som gör att de ler bredare än brett.”
”Löpning får gärna vara utmanande och tufft, men det ska också vara roligt och passa in i vad var och en vill med sitt idrottsutövande. Att hjälpa andra hitta den form som passar dem är också något jag gillar med min uppgift som löpinstruktör.”

Vad är Crossing Borders och hur fick du idén?
”Jag sprang 33 mil på 8 dagar längs den första pilgrimsleden i Norra Spanien från Oviedo i Asturias till Santiago de Compostela i Galicien. Det var 8 marathon totalt. Fantastisk natur, supertufft och för en god sak.”
”Crossing Borders föddes som en idé när jag skulle söka in till Haglöfs Adventure Academymed mitt drömäventyr. Jag hade hört talas om den första pilgrimsleden, Camino Primitivo, och jag gillade trail running. Så att springa den var en klockren kombination. Sedan har jag alltid trott på att ge vidare till andra. Så att dedikera äventyret till Läkare Utan Gränser kändes naturligt. De arbetar med barn och utsatta på några av de mest drabbade platserna i världen. Alla kan inte åka dit och arbeta på plats. Men vi kan hjälpa till med att samla in medel efter vår egen förmåga.”
”Crossing Boarders handlar om att korsa gränser. En nordbo på iberiska halvön. En nutidsmänniska som springer längs en 1 200 år gammal led. Vi som har det bra delar med oss till de som behöver. Jag fick verkligen gå över min egen gräns, jag har aldrig sprungit så långt i flera dagar. Vi behöver alla pressa och gå över våra gränser och jag hoppas att mitt äventyr kan inspirera andra att våga ta steget.”

Vad är dina bästa minnen från Crossing Boarders? Och kanske värsta?
”Den dagen jag sprang från Pola de Allende i Asturias till Grandas de Salime är en dag som sticker ut. Först uppför en bergssida och länge en bergskam innan jag sprang ner till en flod vid en damm för att sedan klättra uppåt igen till min slutdestination. Vyerna var fantastiska. Flera gånger kunde jag titta tillbaka och se den andra bergskammen där jag kom ifrån. Det är svårt att beskriva känslan, men det var fantastiskt. Jag träffade flera härliga sällskap på vägen och löpningen var tuff och kul.”
”Det värsta, eller snarare jobbigaste var mer mentalt. När distanserna på kartan inte stämde med verkligheten så att jag på slutet av dagen hade tre kilometer extra att springa. Det låter kanske fånigt när man springer i snitt ett marathon om dagen. Men mentalt var det urtufft.”
”Första dagen som jag sprang 45 kilometer och sedan insåg att det var lika långt dagen efter. Den känslan kan fortfarande välla upp inom mig. Mycket jobbigt mentalt.”

Har du något tips till de som vill börja springa?
”Börja lugnt, ha inte bråttom. Många tar i för mycket för fort. Det leder till skador och det är inte bra. Jag tycker det kan vara bra att ta hjälp av en löparcoach just när man ska komma igång eller hoppa på en introduktionskurs.”
”Man ska ha roligt. Räkna leenden och inte kilometrar. Det finns olika typer av löpning och säkert en form som passar var och en. Jag gillar att vara ute lugnt och länge, gå uppför, prata med människor och gärna fika på vägen. Ibland kan ett utmanande intervallpass vara pricken över i.”
”Som coach gillar jag att hjälpa mina adepter att hitta det som de gillar med löpning. Vi kan pröva på olika former och helt plötsligt sprider sig ett leende på deras ansikten och då är de på rätt väg. Superkul!”
”Man ska aldrig ha dåligt samvete för att man missar ett pass. Var i stället tacksam för de gånger du kommer ut och njut. Det ska vara kul Gärna tufft, men kul!”

Vill du veta mer om Fredriks äventyr så kan du läsa här. 

Alla delar i Springskolan