Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Rapport från ett köpstopp Bild: Hillevi Wahl

Rapport från ett köpstopp

Publicerat: 2016-02-11   |  Hillevi Wahl

Hur går det för oss, såhär tio dagar in på köpstoppet. Jotack, ganska bra!
Jag försökte nyss hitta en bra ursäkt för att köpa snörlås för 9 kronor till 10-åringen som vill göra en annorlunda väska i slöjden – men fick genast bannor från Jenny: Har inte ni köpstopp!

”Ta från gamla kläder!”, sa Dan. Som berättar att han alltid spar snörstopparna från gamla, utslitna kläder. ”De är bra att ha”.
Det är de sannerligen. Och tar väldigt liten plats också.

I dag fyllde min man 43 år och vi hade inte köpt en enda present!
7-åringen hade skapat egna, vackra teckningar, ett födelsedagskort, en brevlåda (!) och en slips (som hon hittat i sitt rum).
10-åringen tog sina egna födelsedagspresentkort på bio och bjöd pappa att gå och se ”En man som heter Ove” ikväll. Sällan har en tioåring varit så stolt – sällan har en pappa blivit så glad.
12-åringen gjorde en egen film om pappa, som förevisades på morgonkvisten. Mycket fin och känslosam.
Och jag bjuder på kultur och mat till lunch: Soppteater. Det får ingå i matbudgeten.

Här är några reflektioner jag har gjort efter tio dagar:

  1. Jag spar en fantastisk mängd tid på att inte handla, eller ens tänka på att shoppa. All reklam kan jag bara bortse ifrån. Likadant är det med tjat från barnen. Jag behöver knappt argumentera emot. Bara krasst konstatera: Vi har ju köpstopp.
  2. Vi spar en otrolig massa pengar. På tio dagar har vi sparat minst 1700 kronor. Då har jag inte ens jämfört våra ica-belopp för februari med samma månad i fjol. Där brukar det handlas en hel del småprylar.
  3. Vi har väldigt roligt. Att hitta på gratisäventyr är rätt kul. Det är mycket roligare att utforska friluftsområden i närheten – än att gå omkring i ett shoppingcenter. Bara för att nämna en sak.