Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Elden har en central roll på lägret. Bild: logout.se

Rapport från logout-lägret

Publicerat: 2015-09-21   |  Hillevi Wahl

Dag 1. Kära dagbok.
Jag har inte skrivit dagbok sedan jag fick barn. Det är tolv år sedan. Nu skriver jag för hand och får nästan kramp i högerhanden med en gång. Märkligt.
Men vilken lyx det är att få ett eget rum på Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem. Det var becksvart när vi kom hit efter en dryg tre timmar lång båtresa från Strömkajen i centrala Stockholm. Vi fick ha pannlampor för att hitta rätt. Så jag har ingen aning om vilken utsikt jag kommer att vakna upp till. Men jag kan höra havet och det doftar friskt.
Elin och Elin hade elden igång när vi kom och det blev lite som att samlas vid en lägereld. Vi är fjorton stycken totalt, några lärde jag känna lite på båten.
Vi fick ringa ett sista samtal innan vi närmast rituellt lämnade över våra mobiltelefoner och paddor. Vi fick ta en tickande väckarklocka i utbyte.
”Nej herregud, det klarar jag inte!” utbrast jag och drog hastigt tillbaka handen.
Tickande klockor, där går min gräns.

Sara som jag träffat på båten, är matlagningsdrottningen här och lagade bovetepannkakor med kvargröror och bär som vi åt vid lägerelden. Snuskigt gott. Vi försökte pejla in varandra och kolla av vilka förväntningar vi hade på helgen. Och vad vi var mest rädda för.
”Jag var rädd att det bara skulle vara en massa vältränade yogisar!”, sa Manne som pappabloggar.

Jag hade pratat och lyssnat på mina nya lägerkompisar sedan vi lämnade Strömkajen och var lite trött i huvudet. Längtade till ensamheten. Men jag undrar hur det ska gå att somna utan att få lyssna på mina älskade podcasts. Och kommer jag att kunna vakna utan telefonen eller väckarklocka? Hur mycket kommer jag att vilja vara för mig själv under helgen? Hur mycket kommer jag att hinna läsa? Och vilka är de andra? Egentligen?