Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Har vi tur blir det läckra tomatplantor av de begravda tomatskivorna. Bild: Hillevi Wahl

Roliga odlingstips för barnfamiljer

Publicerat: 2016-02-18   |  Hillevi Wahl

Lykke, 7, fick plötsligt lust att börja odla grejer i fönstret. Jag har inte direkt några gröna fingrar, men fick många bra tips på lättodlade fröer och annat på facebook:

 1. Odla persilja, gräslök, timjan, rosmarin eller chili!

 2. Odla ärtskott i ett stort tråg. Det kan vara en köksbricka, en plantbricka, balkonglåda, en låg plastback eller itusågad dunk. Fyll ett tunt lager jord i tråget, cirka två centimeter. Strö ut ett tätt lager av alldeles vanliga gula ärter över jorden. Platta till och vattna, men inte så att det blir alltför blött. Ärterna behöver inte täckas med jord. Räkna med att det tar drygt en vecka innan du kan börja skörda.

 3. Tomatskivor är enkla! Lägg en tunn skiva på jorden som får torka, täck sen över den och vattna så blir det en fin tomatplanta i solljuset.

 4. Krasse. Klassiker.

 5. Groddar. Tar bara några dagar och är supermegajättenyttigt och gott.

 6. Blomman för dagen.

 7. Peta ner en avocado (kan ta tid), paprika, apelsin eller det du har hemma. Det kommer upp ganska fort.

 8. Minigurkor!! Det är så himla gott.

 9. Passionsfrukt! Köp en passionsfrukt, ta ut kärnorna, så i små såkrukor, två-tre i varje. De växer som ogräs och får fantastiska blanka stora blad.

 10. Vita bönor! Det går fort och man får nya bönor som man kan äta eller odla