Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Uppe på fjälltoppen i Edsåsdalen tillsammans med Team Nordic Trail. Bild: Hillevi Wahl

Så får du ett bättre 2016 #4: Omge dig med problemlösare

Publicerat: 2015-12-23   |  Hillevi Wahl

En sak som jag berättade om i mitt 50-årstal, var att alla som var bjudna hade en sak gemensamt. De fick mig att må bra. Jag hade struntat i alla ”måsten” och bjöd bara dem som jag ville skulle omge mig just denna viktiga dag. Det var barndomsvänner, författarkollegor, människor jag intervjuat, träningskompisar och lite släktingar.  

”Jag har märkt att jag söker mig allt mer till en viss sorts människor. De där som springer i fjällen, som åker runt på Vårruset och knuffar igång lastbilar som fastnat i leran, människor som hjälper varandra över hinder och människor som får andra att må bra”, sa jag. ”Och en sak kan jag säga – det handlar inte om gnällspikarna!”

Ett spontant skratt uppstod.
Alla fattade precis. Exakt så är det ju. Gnällspikar hittar man sällan på en fjälltopp. De kommer aldrig så långt. De är kvar nere i jämmerdalen.
Allting smittar. Gnäll smittar.
”Det går inte. Det har vi aldrig gjort förr. Det kommer vi aldrig att få bidrag till. Vi måste vänta på att någon annan bestämmer.”

Usch vad det drar ner humöret att lyssna på sådant.

Men på samma sätt smittar tack och lov Problemlösarna:
”Det fixar vi! Det ordnar sig! Det löser sig på något sätt! Jaha, blev det fel, då gör vi om och gör rätt! Inga problem!”

Det är roligare att omge sig med problemlösare. Det händer alltid grejer runt dem. Det skrattas mycket bland problemlösare. Det finns en lätthet i livet när man umgås med sådana människor.
För så här är det: Vi klarar inte allting själv. Vi kan inte vara experter på allt. Då gäller det att be om hjälp om man ska göra en förändring i sitt liv. Vem känner jag som har gjort det här före mig? Vem känner jag som kan hjälpa mig? Vem skulle kunna hålla mig i handen medan jag vågar? Vem skulle våga det här tokiga tillsammans med mig?
Fundera en stund inför 2016 vilka problemlösare du känner. Samla dem runt dig, maila och skicka glada tillrop på facebook eller mail. Tacka dem för att de finns runt dig. Berätta att deras glädje smittar, att det gör skillnad i din vardag. Var en sådan människa som smittar andra med må-bra-vibbar.
Och fundera en stund på vilka du har runt dig som är ena riktiga gnällspikar. Ställ sedan den avgörande frågan: Vill du verkligen jobba med dem? På riktigt?

Steg #4: Omge dig med problemlösare