Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Så får du ett bättre 2016:#6: Boka in fyra resor! Bild:

Så får du ett bättre 2016: #6: Boka in fyra resor!

Publicerat: 2015-12-26   |  Hillevi Wahl

Vi människor är gjorda för att resa. Att vandra, att upptäcka nya platser. Att röra oss framåt.
Vi drivs av nyfikenhet och när vi kommer hem är vi rikare. Som människor.
”Visst finns det mål och mening med vår färd, men det är resan som är mödan värd”, skrev Karin Boye. Och vi är många som har känt igen oss i de orden.

Resandet och rörelsen har helat mig, inte minst i min ungdom. Och när jag nu läser min idol Gloria Steinems (ni får googla, ungdomar) nya bok ”My life on the road” så inleder hon sin livsberättelse med att betona just det: Vikten av att vi kvinnor reser mer. Att vi inte ska sitta fastklamrade vid spisen eller hemmet.
Vi människor behöver dessutom något att se fram emot. Lyckoforskare säger att vi människor är som lyckligast just när vi har något att längta till, något att sträva efter. 

Därför vill jag att du gör en sak redan nu:

* Boka in minst fyra resor under 2016

Det behöver inte vara till andra sidan jorden. Och det behöver inte vara dyrt. Det kan vara till grannkommunen. Det kan vara att faktiskt boka in ett datum för att springa, vandra eller cykla på den där vandringsleden som du har tänkt på så länge. Som börjar en kilometer från ditt hem.
Det kan vara en resa till ett roligt lopp någon annanstans. Du kan bo hos en kompis eller på ett vandrarhem, springa loppet, känna glädjen och gemenskapen, folkfesten – och sedan åka lycklig hem igen.

Det kan vara ett löparläger eller ett yogaläger eller ett logoutläger. Det kan vara att ta skärgårdsbåten ut till en ö och bo på vandrarhem med hela familjen. Kanske bara en helg. Ett äventyr, bara det.
”Världen är som en öppen bok och den som stannar hemma läser bara första sidan”, sa alltid min pappa.
Han cyklade från Stockholm till Danmark när han var ung. Sedan diskade han sig över på båtarna till Amerika. Har man viljan, finns det alltid ett sätt.

Här är mina resor under 2016, som jag redan bokat in. Så roligt det ska bli!

  • 19-20 mars: Kickstart på Bosön med Team Nordic Trail.
  • 25 mars-2 april: Familjevecka i Portugal med Springtime travels.
  • 14-15 maj: Träningshelg i Järvsö med Team Nordic Trail.
  • 3-11 juni: New York Tjejmilen! Med Springtime travels.
  • 31 juli-7 augusti: Sälen familjevecka med Springtime Travels.
  • 4-6 november: Mölle, Kullamannen.

Steg #6: Boka in minst fyra resor under 2016.