Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Kalas 2 Bild: Hillevi Wahl

Så fixar du din egen spontan-kalas-picknick

Publicerat: 2015-08-30   |  Hillevi Wahl

I veckan släpptes min nya barnbok och som vanligt ska man ju ha en releasefest vid boksläpp. Eftersom jag brände alla mina pengar på mitt femtioårskalas så fick det bli en lågbudgetvariant.
När jag funderade på hur jag skulle göra, så kom jag ihåg vad min kloka systersons fru Ragnhild hade sagt en gång när vi pratade om kalas:
”Den där plaskdammen ni har i Fredhäll och de gröna ytorna och lekplatserna runt omkring är ju perfekta för en picknickfest! Man drar ihop ett gäng bara, och ordnar någon aktivitet. Jag älskar när människor får mötas!”

Så fick det bli. Jag kollade väderleksrapporten. Det skulle bli soligt. Bra! Då var det bara att tuta och köra.
Vi skrev en inbjudan:

Välkomna på en spontan
low budget knytis-releasefest!

Nu släpps min nya barnbok. Vilket är värt att firas. Men eftersom jag bränt alla pengar på mitt 50-årskalas så får det bli en very-low-budget-variant. Nämligen knytis med picknick i Fredhällsparken vid Plaskdammen.
Så är gör vi:
Medtag picknickfilt och det ni själva vill äta plus gärna något till själva knytisbordet. 

Vi laddar bordet med frukt och saft och någon form av fika.
Sedan umgås vi och plaskar och pladdrar och smakar på knytisgrejerna och spelar boll. Eller ligger platt på ryggen i skuggan, om man hellre vill det.
Elliotböckerna finns såklart till försäljning. Både de nya och gamla. 
Movitz är DJ med sin vevgrammofon och stenkakor med stjärnor som Brita Borg.

Vi skickade iväg till en himla massa människor, både sådana vi kände väl och andra vi var nyfikna på. Rätt många var upptagna, såhär första helgen efter första skolveckan. Men vi blev ett gäng familjer med barn i alla åldrar, och den där aktivitetspåsen som jag fick av underbara Karin på femtioårskalaset, med frisbee, olika bollspel och kasta-ring-på-pinne-kit användes flitigt.

Överraskande många kom med härliga frukter och bär till knytisbordet. Barn och vuxna om varandra kastade frisbee, badade, spelade vevgrammofon, snackade, gungade och klättrade. Några kämpade med att lära sig krypa.
Jag fascinerades inte minst av att se på när sex månader gamla Julia kämpa med att komma upp i krypläge. Trots att hon i ett par veckor nu ramlat ner på huvudet och blivit arg och ilsken, så fortsätter hon envist vidare att försöka. På’t igen!
Hade det varit en vuxen som försökte sig på en ny fysisk övning, så hade vi nog för länge sedan gett upp och sagt att ”Näe, det där är inte min grej!”
Eller hur!
Kämpande bebisar är mina nya förebilder.

Vi vuxna fick för första gången på länge prata till punkt med varandra. Oftast blir det bara ett snabbt hej vid hämtning eller lämning på någon scoutverksamhet eller i skolan.
Nu hann vi lyssna på varandra på riktigt medan vi hade barnsligt kul och stänkte vatten på varandra i plaskdammen.  Ljuvligt.
Varför har jag inte gjort såhär förut?

5 tips inför spontan-ute-kalas

  1. Bjud många. I vårt fall var det bara tio procent av alla inbjudna som kunde komma. Räkna med att många är upptagna mellan maj-augusti.
  2. Bjud brett! Bjud in sådana som ni kanske inte umgås med till vardags, men är lite nyfikna på. Då blir samtalen mycket mer intressanta och mixen av människor roligare.
  3. Var tydlig på inbjudan över vad som förväntas av de som kommer. Se inbjudan ovan. Den funkade bra.
  4. Kolla väderleksrapporten. Det går såklart att ha kalas även i ösregn, men då måste det finnas någon form av tak att kunna sitta under när man äter.
  5. Kolla toalettsituationen. Under ett kalas kommer både vuxna och barn att behöva gå på toa. Finns det ett fik eller en pizzeria i närheten kan man kanske fråga om man får låna toaletten där.

Lycka till!

Kalas