Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Skutta runt på utegympan med Friskis & Svettis. Ett himla härligt sätt att glömma alla möjliga sommarkonflikter hemma. Bild: Hillevi Wahl

Så överlever du sommaren med barnen

Publicerat: 2016-06-30   |  Hillevi Wahl

Nu har jag läst ungefär tre olika texter på nätet om hur man överlever sommaren med barnen. Lite apropå en märklig text om hur idealet skulle kunna se ut, i Svenskan, du hittar den här: (http://www.svd.se/min-helg-nar-barnen-somnat-hoppar-vi-ner-i-bubbelpoolen).

När barnen somnat hoppar vi ner i bubbelpoolen. Det är rubriken. Och man undrar ju osökt hur många som har en bubbelpool eller ens orkar hoppa över huvud taget när barnen somnat. Hur många har för övrigt tweenisar som somnar innan man själv gjort det?
Men, handen på hjärat, är det ens idealet? Att hoppa ner i en bubbelpool mitt i natten?
Mitt ideal är att få sova. Punkt.
Mitt andra ideal är att alla mår bra, kanske rentav skrattar sig själv till sömns. Då känner jag att jag har lyckats. Då mår jag bra.

Så till de andra texterna, om att överleva sommaren: De handlar om att inte bli totalt uttråkad av att vara med små barn. Eller att reda ut ändlösa konflikter mellan lite äldre barn. Eller få bort ännu större barn från datorn.

Det är klart att vi också har helt vanliga barn. Det är klart att vi också kan tycka att en del av det de gör är tråkigt, eller jobbigt. Det hade inte gått mer än en dag på sommarlovet innan jag hotade med att göra mina två yngsta barn arvslösa.
Men då gick jag till gymet.

Sedan har jag fortsatt gå till gymet, eller cykla på balkongen eller skuttat runt med Friskis & Svettis på utegympan eller sprungit morgonrundor i skogen.

Och barnen? De är faktiskt rätt roliga, uppfinningsrika, kreativa, skrattiga, badiga, förälskade, spännande, underbara, generösa och ytterst älskvärda. Bara jag får min terapi. Min träning.

Så: Bästa överlevnadstipset får ni av mig, här, alldeles gratis:

Så överlever du sommaren med barnen/svärmor/släkten/partnern:

  • Ge dig själv minst ett par timmar varje dag till att träna. Utan att ta någon av ovanstående personer med dig. Kan själv. Gör själv. Njut. Svettas. Bli glad.