Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Så ska vi nå toppformen inför AIM Challenge! Bild: AIM Challenge

Så ska vi nå toppformen inför AIM Challenge!

Publicerat: 2016-01-31   |  Hillevi Wahl

Minnesgoda bloggläsare och Vardagspulstittare minns att jag överraskade och utmanade min man i höstas i tv-rutan. Han trodde bara att han skulle komma dit och prata om parträning.
Men jag och tv-redaktionen hade förberett två överraskningar:

  1. Gunnar och jag ska starta i multisportäventyrsloppet AIM Challenge i Sälen i sommar.
  2. För att Gunnar ska klara det så var han från och med den dagen anmäld till ett rookiecamp med Nordic Military Training.

Så. Nu undrar såklart Vän Av Ordning: Hur går det? Med parträningen? Med militärträningen? Med den allmänna formkurvan på Team Gunnar och Hillevi?

Halvbra, får vi väl ärligt svara. Den gemensamma parträningen har det gått rakt åt skogen med. Vår yngsta dotter har haft en existensiell kris och behövt ha oss nära och hemma. Sådär är det med livet ibland och då får man backa hemåt.
Gunnar är helt klart den som har tränat mest i höst och vinter. Han har cyklat i princip dagligen till och från jobbet och kämpat som sjutton med sin militärträning. Jag är djupt imponerad.

Själv försökte jag vila mig i form i tre månader. Då var jag hemma och kramades med vår dotter Lykke. Det gick väl sådär, att vila sig i form, menar jag.
Tack och lov har jag fått ordning på kroppen och knoppen igen. Och just nu känns allt kanonbra. 21 träningspass under januari är inte fy skam.

Men som team har Gunnar och jag inte haft möjlighet att träna tillsammans över huvud taget. Där svajar det betydligt. Och när det svajar i tillvaron behöver man en plan! (Gammalt djungelordspråk)

Så nu har jag gjort en plan. Här är den:

Toppformsplan inför AIM Challenge:

  1. Vi ska båda två köra militärträning under våren.

  2. Vi ska lära oss klättra på klätterväggar och rappelera.

  3. Vi ska träna orientering, tillsammans.

  4. Vi ska cykla och springa minst en gång i veckan.

  5. Vi ska ta reda på så mycket vi kan om terrängen och tävlingen från tidigare deltagare.

Nu ska jag bara överraska Gunnar med den här planen också. Han är höjdrädd, förresten, så det där med att rappellera och bestiga på klätterväggar kommer att bli spännande.

Här kan ni läsa mer om vad Aim Challenge är för ett kul lopp – och se tv-klippet från när jag överraskade Gunnar med utmaningen:

http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/vad-var-det-for-galet-aventyrslopp-hillevi/