Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl vardagspuls lunchjogg Bild: Hillevi Wahl

Sandra fick en idé – startar lunchjogg på skolan

Publicerat: 2016-05-04   |  Hillevi Wahl

Jag fullkomligt älskar när vanliga människor gör saker för att våra barn ska må bättre. Det tror jag ni har fattat vid det här laget.
Just därför blev jag superglad när jag läste Sandra Frithiof Eklunds inlägg på facebook: Hon ska starta Lunchjogg på Fjälkinge skola i Kristianstad. Sandra har haft möte med rektor och pedagoger och lyckats få alla med sig. Vilken bra grej! Jag blev nyfiken och ville veta mer.

Hej Sandra, vem är du?
”Jag är en 37 år gammal ekonom som alldeles för sent kom till insikt om mirakelmedlet motion. Jag började springa 2012 och har nog aldrig varit fysiskt starkare. Mitt mål har hela tiden varit långsiktigt. Att springa för hälsan. För att vara rädd om mig. För min dotters skull och för min skull.”
”I dag får jag så mycket glädje, gemenskap, galenskaper tack vare löpningen. Jag önskar så att fler förstod hur enkelt och kravlöst det kan vara. Och att det passar så många. Kan jag – så kan alla.”

Berätta om lunchjoggen på skolan - hur kom du på idén?
”Via löpar- och orienteringsklubben PAN Kristianstad engagerades jag i en satsning av kommunen - Tjejträning - för ungdomar i åldern 13-18 år. Utfallet blev riktigt dåligt och jag tog kontakt med skolan där vi bor. Frågade om jag fick komma dit och berätta om möjligheten för att nå ut till tjejerna.”
”Då mötte jag en fritidsledare, Jimmy Malmgren, som hade idén om lunchträning. I min värld är allt möjligt! Vi tog två snabba möte, satte ihop en enkel plan, kollade av med rektor, matsal, lärare, skåneidrotten. Och nu kör vi snart igång vår testperiod framtill sommaren! Självklart med störta lyhördhet för att alla är olika och med målet att ha roligt - att våga!”

Hur ska det funka? Kan alla årskurser vara med? Barn som springer jättelångsamt? Eller lärare med noll kondis?
”Vi inleder med årskurs 7-9 samt lärare. Upplägget gör att det verkligen passar alla och vi håller samman gruppen genom intervallpasset. Vi vänder riktning och i vilan samlar vi ihop gruppen. Inledningsvis blir det en enkel uppvärmning, löpskola och intervaller. Men inget är skrivet i sten - och vem vet vart det kan sluta.”

Gör ni det roligare på något sätt? Belöning?
”Vi har tankar om att namnge vår grupp och sträva efter att köpa in en träningströja där vi trycker vårt namn. Det finns också tankar om samarbete med PAN Kristianstad och kunna erbjuda den som vill en plats i sommarens stora stadslopp i Kristianstad, Startskottet.”
”Vi kommer såklart även att se om det finns intresse bland lokala företag och sponsra på olika vis.”

Hur har gensvaret varit bland lärare, idrottspedagoger och rektor?
”Det har varit ett fantastiskt gensvar från alla parter. Nu återstår bara barnen - och vi är beredda på att det kommer vara en tuff nöt att knäcka.”
”Men vi vill hjälpa dem att våga. Att belöna just viljan att ge det ett försök. Det ska vi vara bäst på. Att se vart och ett av barnen. Att uppmuntra och stötta. Att få dem att första att de har alla möjligheter i världen. Inget är omöjligt så länge vi vågar.”
”Vi vill visa dem att de kan själva, på det enklaste vis, oberoende av engagerade eller oengagerade föräldrar. Utan att det behöver kosta. Det är en sådan frihetskänsla.”

Är det bara skolan som får vara med - eller blir du glad om andra dyker upp?
”Vi har stora visioner. Tänk dig en lunchlöpning för Alla som vill. Som skola, föreningar, företag, föräldrar på orten kan ansluta till. Skapa gemenskap och glädje! Och tänk så många nya tankar och idéer som kan skapas i just det mötet!”

Stora visioner, säger du, berätta mer!
”På sikt kanske vi ser ungdomar blomma ut till ledare för gruppen. En möjlighet att öva sig i ledarskap i tidig ålder. Att våga ta plats för en god sak. Att samarbeta och utvecklas på så många sätt.”
”Våga vara modig - vad är det värsta som kan hända? Jo, att vi växer och utvecklas genom vårt försök. Och i min värld finns inte ordet misslyckande.”

Då håller jag alla tummar för dig. Förresten, har du något roligt lopp i Skåne som du vill tipsa mig om?
”Du kanske ska prova Full Moon Race, Hillevi. 8 mil!”

Åtta mil! Det är lite utanför min komfortzon, ojoj. Jag får googla på det. Men det där med fullmåne låter inte helt fel. Tusen tack, Sandra, och ett rungande lycka till. Vi kollar upp hur det har gått för er i början på juni.

LÄS MER:

Här kan du läsa mer om Startskottet

Här kan du läsa mer om Full Moon Race

Här kan du läsa mer om löpar- och orienteringsklubben PAN Kristianstad