Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Jag skulle så önska att fler vågade sig till de vilda skogarna i Sörmland, det är så magiskt. Bild: Hillevi Wahl

Sänk tröskeln – man kan nästan alltid gå!

Publicerat: 2016-03-21   |  Hillevi Wahl

I dag var jag i Åda, nära Trosa, i den fullkomligt magiska skogen och naturen och provsprang Bolistbanan inför Åda Wild Boar Race som alla naturälskare kan springa den 16 april.
Efteråt föreläste jag om att våga sänka tröskeln. För sig själv, och för andra.

För 11-kilometersbanan, den kan alla kunna njuta av.

”Man kan gå!”, sa Eleonor Dalhäll som är tävlingsansvarig i bilen på väg dit.
Vad bra, tänkte jag. För det gick banne inte fort för mig i dag. Efter en månads sjukdom och vabb och en ansträngningsastma som sätter i bara jag går uppför ett par trappor, så fick jag nog gå mer än jag sprang. Och när jag sprang så gick det i långsamt Skalmantempo.

Men det var helt okej. Det var faktiskt mycket mer än okej. Det var underbart! Jag blev så lycklig av att vara där, att springa och klättra och lyssna på naturen. Jag hann njuta ännu mer än om jag sprungit fort.

Nu tror jag att de flesta som kommer dit vill springa åtminstone lite grand. Men det kan vara rätt skönt att veta just detta: Man kan gå runt, det hinner man gott och väl.

Målet är öppet i flera timmar.
De som springer ultrabanan ”Hemlängtan”, på 55 kilometer, kommer i mål långt efter dem som tar sig runt 11-kilometersbanan, så man behöver inte känna att någon står och väntar på någon långsam 11-kilometersmänniska.

 

Jag skulle så önska att fler vågade sig till de vilda skogarna i Sörmland, det är så magiskt. Knotiga, krångliga träd, mossor och vildsvin som vilar under en gran (joo, men du kommer inte att märka dem, de finns bara där).

Jag önskar över huvud taget att många fler barn och vuxna vågade sig utanför stigarna, långt bortom asfalten och fick klättra omkring i den urgamla, vackra, nästan orörda naturen.
De flesta tror att man måste vara supersnabb eller ha tuffa dyra kläder. Det måste man inte alls.

Naturen tillhör alla. Det är allas lekplats. Och man kan alltid gå.

11-kilometersbanan var en rätt kul lekplats. Tuff uppför många gånger - och sedan ner igen. Det var mycket upp och ner de sista kilometrarna, ”en teknisk bana”, som det heter på banläggarspråk. Det betyder att det är svårt att springa även för den mest snabbfotade, erfarna. Man måste hela tiden ha koll på var man sätter fötterna.
Men tar man det bara lugnt, så är det en fullkomlig njutning för kropp och själ.

Kan ni klättra över en stor sten, ett nedfallet trä, om ni inte är rädda för att få lera i skorna – ja då kommer ni runt Bolistbanan. Det behövs inte mer än så.

Kan jag så kan ni.

Barnloppet på 3 kilometer är också öppet för vuxna – så ta gärna med ungarna på det härliga skogsäventyret!

Vill ni veta mer om Åda Wild Boar Race, hela föreläsningshelgen och barnloppet World Childrens Prize Race – som är ett samarbete med den en av mina absoluta favorit- barnrättsorganisationer, så klicka på länkarna här nedan:

http://adawildboar.se
http://adawildboar.se/tavlingspm-2015/