Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Gunnar springer Bild: Hillevi Wahl

Sex frågor till Gunnar som börjat springa

Publicerat: 2015-07-07   |  Hillevi Wahl

Äntligen!
Så känns det. Äntligen har min man Gunnar börjat springa. Och han gillar det! Han tycker rentav att det är kul. Mycket tack vare att han köpte rätt skor - Steve Jobs favoriter - och följer ett smart träningsapp.
Min mans liv är nämligen uppbyggt på appar.
Många läsare undrar ju hur man kommer igång med träning när man aldrig sprungit förr. Hur gör man för att inte krokna direkt? Jag har nästan glömt hur allt började. Hur kämpigt det var i början. Hur jag faktiskt tog hundra meter i taget. Så vi gör en liten miniintervju med Gunnar. som kan berätta om känslan just här och nu.

Hej Gunnar, varför började du springa?
- För att jag i så många år hade sagt att "jodå, det ska jag nog göra". Istället så bara bestämde jag mig för att "nu kör jag, på riktigt". Ett "sen" blev ett "nu".

Hur tänkte du när du valde rätt träningsapp? Hur funkar den?
- Eftersom jag snittar på cirka 30 nya appar i veckan så hade jag tittat igenom de flesta träningsappar och fastnade för Runkeeper. Många vänner använder den och delar sin springrundor i den. Jag har testat den mycket när jag cyklar och den är väldigt enkel. Till appen så kan man köpa till olika träningsprogram och jag fastnade för ett nybörjarprogram som avslutas i att man springer fem kilometer.

Nu har du kommit halvvägs in i träningsprogrammet på tre månader. Hur ligger du till? Hur känns det?
- Det känns mycket bättre nu än i början, jag minns blodsmaken i munnen efter första rundan som bara var på fem minuter. Nu har jag kommit fram till rundor på tjugo minuter i intervaller. Men det känns bra.

Tycker du bäst om att springa på asfalt eller i skogen? Med eller utan sällskap?
- I stan blir det mest asfalt och på landet mycket skog. De har sina olika tjusningar men som det känns just nu så är skogen tillsammans med Hillevi det jag gillar absolut bäst. Helst i regn.

Ditt mål är att kunna springa ett fem kilometer långt lopp i September. Vilket blir ditt livs första lopp?
- Världspremiär blir på Topploppet.

Har du något bra tips du kan ge nyfikna nybörjare?
- Skaffa bra skor och bara kör, börja med väldigt korta rundor ett par gånger i veckan, det klarar alla. Och sätt ihop en bra spellista.