Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Bild: Hillevi Wahl

Skål för ett roligt lopp!

Publicerat: 2016-04-25   |  Hillevi Wahl

Hur gick det på halvmaran, Hillevi?

Jotack, det gick fantastiskt bra. Jag kom i mål. Bara en sån sak.
Och så gick det förvånansvärt fort för att vara mig.
Fram till 17 kilometer kan man nästan säga att det gick som en dans. Men sedan blev det jobbigt. Jag var helt stel i kroppen och orkade knappt lyfta benen.

Men då räknade jag. Ett-ett-två-två-tre-tre… Jag räknar andetag. När jag har kommit till hundra har det gått en kilometer. Sedan börjar jag om. Ett-ett-två-två-tre-tre… Det där funkar speciellt bra på mig eftersom jag har ansträngningsastma. Och när jag tittade på min TomTom-klocka så såg jag att jag har legat på en puls på runt 170 i över två timmar och tjugo minuter.
Fattar ni vad det gör med en människa med ansträngningsastma?
Minsta lilla uppförsbacke så får man knappt luft. Det är som att andas genom ett sugrör.
Då får man räkna andetag. Ett-ett-två-två-tre-tre… Och få ner pulsen åtminstone några slag.

Man hinner tänka mycket på två timmar och tjugo minuter. Hur vackert lopp det var, till exempel. Ett tag var det som att springa genom Barcelona. Sedan var det svensk natur och båtliv vid Djurgården. Och vilket varierande väder de bjöd på. Vi fick alla årstiderna på de där timmarna. Först solsken som värmde så man trodde det var sommar. Sedan kom regnet. Som kylde ner alla sådana tankar. Sedan kom haglet!
Haha.

Då skrattade jag i uppförsbacken.

Extra glad blev jag också över alla glada tjejer som kom fram och sa att det var jag som hade fått dem att börja springa!
”För ett år sedan sprang jag inte alls. Och nu är jag här!”
Hur lycklig blev man inte av sådant?
High five på alla er som sprang! Underbara människor. Och tack för att ni kom och berättade och kramades. Jag tänkte mycket på er de sista kilometerna.
Giggi hade hållit det hemligt för alla utom tjejen hon sprang med. Ifall det inte skulle gå bra.
Men det gick jättebra! Såklart.
Och när vi kom i mål fick vi champagne. Alkoholfri. Supergott och lite guldkant. Ett himla bra arrangemang överlag från Womens Health Half Marathon. Trevlig stämning, massor med vätskekontroller och toaletter (bra bra bra!). Pepsi cola på sista vätskekontrollen, vilken lycka! Och pepp hela vägen. Stort tack och skål!