Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Glad skalman-löpare i mål efter 7,5 mil på tre dagar i Icebug x-perience. Bild: Hillevi Wahl

”Skalman-metoden får mig att njuta!”

Publicerat: 2015-11-27   |  Hillevi Wahl

Jag får så vackra brev från er som läser bloggen och som kommer och lyssnar på mina föreläsningar. Och jag blir så innerligt glad varje gång. Speciellt när jag märker att det gör skillnad. Som det här brevet från en tjej:

Hej Hillevi!
Vet du vad, jag har börjat älska att springa! Det som var så tråkigt och gjorde så ont förut är nu mer kul! Tänker på dig varje gång jag har sprungit, att det är okej att springa som ”Skalman”. Och det får mig att njuta, att jag klarar något som jag inte gjorde förut. Eller jag klarade det, men jag fattade ju inte det då, men det gör jag nu. Jag kan ju massor av grejer. 

Och vet du vad som är konstigt. Jag ser annorlunda ut i spegeln, fast att jag inte har förändrats. Det känns konstigt, att jag ser något annat när jag tittar på mig själv. Konstigt men underbart. 
Massa massa kramar till dig!!
/L

För er som inte har sett mig föreläsa på sistone, så kan jag berätta att jag säger att jag springer lite som Skalman. Det går nästan i slow motion när jag springer. Men jag springer i ett väldigt jämnt tempo och jag njuter av naturen i varje sekund.
När jag springer lopp så swischar alla förbi mig i en jädrans fart redan från start och jag ropar glatt ”heja, heja!”. För jag är så imponerad av deras fart.
Men när vi börjar närma oss mål efter tre mil i svår terräng, så sitter de flesta på en sten och har vansinnigt ont. Med stora blåsor på fötterna, eller vrickade vrister eller kramp eller vad det nu är. Samtidigt som jag glider in i Skalman-fart och knappt ens är medtagen. Det kallas för planhushållning och självinsikt och kanske inte är så himla sexigt. Men det funkar.
Det är ingen slump att jag lyckades springa 50 lopp på ett år utan att dra på mig en enda skada. Jo en pytteliten blåsa, det fick jag. Men det var allt.
Skalmanmetoden for the win!