Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Pär Johansson från Glad Hudiks bok Bild: Hillevi Wahl

”Skit i målbilder och behovsanalyser!”

Publicerat: 2016-04-06   |  Hillevi Wahl
Kategori: Hälsa

Han är rätt rolig, den där Pär Johansson. Glada Hudik-killen. Jag läser hans bok ”I huvudet på en normalstörd” med stor behållning. Pär Johansson har fått flera fina priser för sitt sätt att leda människor och få dem att utvecklas, ändå skriver han ungefär att man ska skita i målbilder och behovsanalyser. Sånt trams!

Det är befriande att läsa. Kanske med glimten i ögat. Men det sättet att tänka, ställer ändå rätt mycket på huvudet. Han menar att man ska gå mycket mer på passion. Och improvisation. Att köra på, utan att analysera så mycket. Att man ska fokusera på det som människor är bra på, inte gegga ner sig i allt det folk inte kan och behöver hjälp med. Han får ofta långa listor på handikapp och behovsanalyser när han ska jobba med utvecklingsstörda och normalstörda.

”Men vad är du bra på då? Kan du sjunga?”

Så frågar Pär Johansson.

Och så börjar han i den änden. Med det som folk är bra på.
I det tror jag han gör helt rätt.

För då är det just det människor ska få göra. Att sätta en sjungande människa på fel ställe kan bli katastrof. Man ska göra det man är bra på och det som man tycker är kul. Man ska vara där man trivs. Det betyder dock inte alls att man inte ska ställa krav på folk. ”Tvärsom! Man hjälper inte en enda människa genom att tycka synd om dem. När man jobbar då jobbar man!” 

Mycket säger han att han faktiskt har lärt sig från de utvecklingsstörda. De är inte mycket för målbilder och behovsanalyser, som man säger så. De lever i nuet. Här och nu. Vad är viktigast just nu? Det kan vara att äta lunch eller spela teater eller träffa en ny kompis. Eller få en kram.

Ibland är det viktigaste just nu faktiskt att se till att man får en kram. För då känner man sig mindre orolig. Som Glada Hudiks fina Bosse Östlin sa. Så otroligt klokt.

Sedär, en väldigt bra målbild i vardagen.