Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Sofia Bild: Hillevi Wahl

Sofia: Så lyxigt med en egotripp!

Publicerat: 2015-10-22   |  Hillevi Wahl

Sofia har varit Vardagspuls egen Soffpotatis som har genomgått en enorm förändring. En del av er följer säkert Sofias blogg här på Vardagspuls.se – men för er andra tar vi det från början:

Hej Sofia, hur blev du Soff-Sofia med halva svenska folket?

”Haha. Det var Vardagspuls som sökte en ”trettiofemårig småbarnsmamma på landet som ville komma i form”. Och då hittade de mig och frågade om jag ville ställa upp. Jag sa ja, men jag tror inte riktigt att jag fattade vad jag gav mig in i. Då hade jag nog aldrig vågat tacka ja.”

Hur mycket soffpotatis var du då, ärligt?
”Rätt mycket. Det här var i februari och då kunde jag inte ens springa fyrahundra meter och vägde runt 20 kilo mer än jag gör i dag.”

Wow! Och första projektet blev att du skulle lära sig springa?

”Exakt. Jag började med några hundra meter i taget – och målet var att jag skulle kunna springa hela vägen de fem kilometerna på Vårruset i maj. Och det gjorde jag! Det var en sådan fantastisk seger! Löpning har verkligen varit så ångestladdat för mig förut, jag har varit övertygad om att jag inte kan springa. ”

Du var med i tv när du hade klarat av Vårruset, vad hände i studion?
”Jag blev avtackad och belönades med den här underbara resan till Portugal med hela Vardagspulsgänget. Det kändes helt fantastiskt.”

Men det tog inte slut där, eller hur?
”Nej, för sedan ringde de från Vardagspuls igen och frågade om jag inte ville prova på att göra en Tjejklassiker. Jag hade väl råkat nämna det för någon, att det var en liten dröm. Så då sa jag ja igen! Och nu har jag klarat av första delmålet, Lidingöloppet.”

Hur gick det?
”Jättebra! Jag gick bara i de två brantaste uppförsbackarna. Annars sprang jag hela vägen. Det var en sådan jätteseger. Jag tror att det var första gången i mitt liv som jag var riktigt stolt över mig själv.”

Nu är du här med hela Vardagspulsgänget och njuter av sol och bad och träning. Hur har veckan varit?
”Fantastisk! Det är så lyxigt att få komma iväg en vecka såhär helt själv och vara totalt ego. Att kunna fokusera hundra procent på mig själv och min träning.
Jag förvånas varje dag över att jag – och vi – klarar av så mycket mer än vi tror. Jag har vågat prova på en massa saker jag inte skulle vågat hemma, som har varit en rejäl utmaning, som thaiboxning, combat och crossfit i buren. Bara namnet ”crossfit i buren” var smått skräckinjagande, men det gick hur bra som helst.”

Du gillar yogan också?
”Jag blir märkligt berörd av yogan. Kanske för att jag får tid att landa och fokusera och lyssna inåt. Det är fint att ge sig den tiden, och lyssna på kroppen och slappna av. Jag får ett inre lugn av att göra yoga på stranden. Det är så lätt att andas i takt med vågorna och känna vinden i håret.”