Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Tänk att Gunnar kör med löpargruppen i år! Bild: Hillevi Wahl

Tänk att Gunnar kör med löpargruppen i år!

Publicerat: 2016-03-31   |  Hillevi Wahl

Vi är i Portugal. Tillbaka till ursprungsplatsen. Det känns lite grand så, för vår familj. För nästan exakt ett år sedan var vi här i Monte Gordo på vårt livs första träningsresa. Skeptiska, försiktiga, nyfikna.
Efter det har allting hänt. Gunnar har börjat springa. Förra året när vi var här gick han och Movitz stavgång, vilket innebar en del stavgångsintervaller i uppförsbacke. Det är rätt tufft.

När han kom hem skaffade han en app för att lära sig springa, hundra meter i taget. I somras sprang han sina två första lopp med mig i Skåne. Och i sommar ska vi, som flitiga bloggläsare vet, köra ett sex timmars multisportlopp med 60 kontroller i Sälen/Lindvallen. AIM Challenge heter det.
Just det loppet är lite av en grande finale på Springtime-veckan i Sälen. Familjekulsveckan. Och det vi inser den här veckan i Portugal är att många av de ledare, deltagare och barn som är här – kommer också att vara med under Sälenveckan! Tjohoo!
”Vad kommer att hända under den där veckan?”, frågade jag Annika, en av familjecampsledarna.
”Det blir ungefär som här, med många roliga lekar och äventyr. Grillar, bowlar och har disko. Där hyr vi mountainbikes och lite sådant också. Klättrar på höghöjdsbana, testar Flowride. Ger oss ut i naturen.”
Wow. Nu är jag ännu mer taggad inför den där resan.

Men Gunnar, alltså. Som för ett år sedan inte hade sprungit ett enda steg. Och som inte har sprungit så mycket alls, i vinter. I år springer han här. Han kör med löpargruppen och det är så häftigt att se.
Nu har vi lovat varandra att köra stenhård löpning fram till min Tjejmil i New York i juni – och till AIM Challenge i början på augusti.

Vi sa att vi skulle börja superenkelt, med en kilometer och sedan öka en kilometer per dag. Men Gunnar tog 3,5 kilometer med en gång.
Jag ligger lite efter. Tycker jag blir trött bara efter en kilometer. Än har jag inte hunnit springa här – det är lite pusslande med tre barn. Men jag ska springa en gång, åtminstone, så jag vet att jag kan.
I morgon ska jag springa. Nu bestämmer vi det. Tummis. Så får vi se hur det går…