Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

”Jag hoppas att den som ser bilderna skall få en tanke. Egentligen spelar det inte så stor roll vad för tanke så länge tanken är god, utvecklande och kan göra något för personen ifråga.” Bild:

”Tecknandet hjälpte mig ur livskrisen”

Publicerat: 2016-03-01   |  Hillevi Wahl

Den här fina teckningen hittade jag i mitt instagramflöde härom dagen. Bilden fick mig att stanna upp och tänka efter. För jag är bra på att se det vackra i andra, i naturen och i vardagen. Men jag glömmer ofta bort att tänka på mig själv som vacker. Varför är det så?
Jag är ju vacker. Precis som du som läser det här.

När jag tackade signaturen EgoFin för bilden, så fick jag genast svar från JoseFin: Hon ville skicka ett tryckt exemplar av bilden till mig, som en gåva. Sådant berör mig. Människor som tar sig tid att ge. 

Jag vet hur det är att faktiskt plocka fram den där boken eller bilden, skriva sitt namn och sedan gå iväg till ett postkontor och skicka iväg och betala porto. Det är inte gratis i tid, pengar och engagemang. Det betyder något. Det är en speciell sorts människor som gör sådant. Så jag blev nyfiken på människan bakom bilden och signaturen EgoFin.
Här är en liten miniintervju med henne, JoseFin Swan.

Hej Josefin, vem är du?
”Jag vet inte riktigt om jag är konstnär, designer eller bara en person som gärna uttrycker mig i text och bild. Men jag är mestadels glad, fundersam och hyser stor empati för andra.”

Jag fick en så fin bild av dig, berätta om den!
”Tack! Den är rak och enkel i sitt budskap. Samtidigt som den förmedlar något oerhört viktigt. Vi är inte alla stöpta i samma form men vi är alla lika vackra!”

Du startade ditt företag EgoFin efter en livskris. Vad var det som hände?
”Jag levde i ett destruktivt förhållande som långsamt bröt ner mig. Det var inte förrän en god vän blev förtvivlad över hur jag hade det som jag vaknade till. Jag hade inte förstått hur illa det var. Dessutom hade jag en tuff gymnasietid som "start" på det hela. Några lärare tryckte ned mig så att livslusten försvann. Jag droppade helt enkelt skolan och mycket annat. Det i kombination med ett osunt förhållande lamslog mig totalt.” 

Hur kom det sig att du började rita dina fina ”gubbar”?
”Tack vare min väns reaktion började jag ifrågasätta saker och ting. Sakta men säkert började jag komma tillbaka till livet och mig själv. Men jag behövde en trygghet att luta mig mot de dagar jag tvivlade. Religioner tilltalade inte mig. Jag vill välja att tro på mig själv före något annat. Gubbarna blev alltså ett resultat av mitt sökande efter tryggheten i mig själv. Sedan rullade det på ganska snabbt. Folk fick upp ögonen för Gubbarna och på den vägen är det.”  

Jag läste att du använde en bit svart tejp för att markera ditt arbetsrum hemma, berätta!
”Jag kände behovet av att begränsa min yta. Gubbarnas yta. Så det blev en bred svart tejp på golvet. Men eftersom mina barn alltid varit med mig i jobbet så kom det ofta små fötter som tassade över tejpen. Till slut så var den bortsliten… Funktionen försvann och gränsen suddades ut. Det blir inte alltid som man tänkt sig… 

Vad hoppas du att dina bilder ska kunna förmedla?
”Jag hoppas att den som ser bilderna skall få en tanke. Egentligen spelar det inte så stor roll vad för tanke så länge tanken är god, utvecklande och kan göra något för personen ifråga. Antingen att den behöver tanken för sig själv eller för att ge vidare till någon annan som behöver den.”

Tack JoseFin, det lyckas du verkligen med.  

Fakta JoseFin Swan
Ålder: 34 år
Bor: Ängelholm
Familj: Man + tre barn
Aktuell med: Ny utställning med egoFIN 28-29 maj i Ängelholm
Hemsida: www.egofin.se
Oanad talang: Är en mästare på kurragömma. Lyckades gömma mig i en trerummare på 89 kvadrat utan att någon kunde hitta mig.