Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Tio steg till ett bättre 2016 Bild: Hillevi Wahl

Tio steg till ett bättre 2016

Publicerat: 2015-12-14   |  Hillevi Wahl

Snart är det ett nytt år. Och ett nytt år betyder nya äventyr och nya möjligheter. Jag pratar mycket om att det är viktigt att vila i sina segrar, när jag föreläser. För det är en sådan kraftsamling inför nya utmaningar. Stanna upp, vila, titta bakåt och klappa dig själv på axeln. Detta har du i alla fall gjort bra.

Lika mycket pratar jag om att det är viktigt att ta ut kompassriktningen på rätt sätt när man vill göra en förändring.

Därför ska jag under tio dagar berätta hur jag tänker för att få ett ännu bättre 2016. Kanske funkar det på er också:

Steg 1:
Våga vila i dina segrar. Ta de här sista veckorna på det gamla året för att summera vad du faktiskt har åstadkommit 2015. Det är så lätt att fokusera på det som du inte lyckades med. Och glömma de där andra tio-tjugo sakerna som du klarade av, kanske med briljans rentav.
Skriv ner allt vad du har gjort. 

Det blir mer än du tror. Kanske överväldigande mycket, rentav.
Jag insåg till exempel plötsligt, när jag satte mig ner och kollade i kalendern, att jag har föreläst i 32 städer i Sverige. Förutom att jag har sprungit mina #50lopp på nästan lika många platser. Jösses.
Dessutom har vi renoverat lägenheten. Det som skulle ta fyra veckor tog ett halvår. Och renoveringsfirman gick i konkurs. Men även detta har jag överlevt. Med förståndet i behåll. (Alla ni som levt i renoveringskaos vet exakt vad jag menar). Guldstjärna för det. Alla ni som har överlevt renoveringar ska genast ge er själva medaljer och guldstjärnor!

Vad har du vågat? Vad har du låtit din kropp njuta av? Vilka aha-upplevelser har du fått?
Jag har haft ynnesten att få se många av Sveriges vackraste platser genom mina #50lopp. Jag har klarat av tuffa utmaningar, som IcebugXperience 7,5 mil i utmanande terräng på tre dagar. Eller Kilians Classic genom Franska Pyrenéerna och uppleva fin kamratskap och njuta av turkosblå sjöar och vildhästar. Jag har fått möta så många fina människor som har gjort mig ödmjuk inför livet. Det är verkligen inte en självklarhet att man ska vara frisk och kunna springa och skutta i skogen när man är 50 år.
Guldstjärna för att jag vågade! Guldstjärna för att jag genomförde. Jag som fortfarande tycker att jag springer som ”Skalman”. 

Nu kommer jag att våga ännu mer nästa år. Varje sak man vågar får huvudet att tänka: ”Vågar jag det, så kanske jag vågar det också. Klarade jag det, så kanske jag klarar det där också!” Det är så hjärnan funkar.
Och jag har fått så många fantastiskt vackra brev från människor som säger att jag inspirerat dem till att förändra sina liv, att våga. För kan Hillevi, den där 50-åriga tanten, så kan nog jag också. Wow!

Visst fanns det saker jag inte hann med i år. Men jag tänker så ofta på en kvällsbön jag har lärt mig: ”What has been done has been done. What has not been done has not been done, let it be.”
Så är det. Det som är viktigt - på riktigt - kan vi skriva upp på nästa års önskelista.

Hillevis livsråd 1:
Ge dig själv guldstjärnor
för allt du lyckades med i år.