Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Training camp – en sådan lyckoboost för barnen Bild: Hillevi Wahl

Training camp – en sådan lyckoboost för barnen

Publicerat: 2016-03-31   |  Hillevi Wahl

Det största med en sådan här familje-training-camp, tänker jag, när jag går och silar varm sand mellan tårna – det är inte själva träningspassen i sig.
Det är att självförtroendet på barnen växer något så enormt. Att de utvecklas en miljon gånger bara på en dag.

Lykke, 7 år, testade karate här i Portugal för ett år sedan. I höstas började hon träna hemma i Stockholm, tack vare den härliga upplevelsen. Nu packade hon såklart ned hela karatedräkten i resväskan. Trots mina funderingar, var det verkligen nödvändigt? Ja, det var det! Sa Lykke.
I går fick hon äntligen ta på sig dräkten, här nere.

Det gick ett sus genom träningslokalen när hon gled in i full karatemundering. Man såg hur Lykke växte flera meter.
Karatetränaren var också imponerad och ville veta allt om vilken klubb hon tillhörde och hur länge hon hade tränat. Sedan sa han, till alla samlade barn och föräldrar att eftersom Lykke var högst i rang så fick hon stå längst till höger.
Och det var en sådan vördnad i det. Så jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Och vilken himla tur att hon inte lyssnade på sin mamma.

Senare på dagen, när det var dags för Mästarnas Mästare, blev hon lagledare. Killarna sa direkt att de skulle kalla laget för ”Lykke och gänget”. Det är något magiskt med namn. Lykke kände sig som en lagledare hela dagen. Även i dag är hon lite coolare.

Eftersom alla lekar är utformade så att alla kan vara med på sin egen nivå, vare sig man är fyra eller fjorton år – så får alla en chans att glänsa. Att sedan få chansen att testa stavgång, yoga, jonglering, crossfit, karate, springa lopp, vara med på en friidrottsskolan, showkids, cirkus och köra bergspasset – gör ju att man får med sig en erfarenhetsbank som är en skatt i sig. Och jag är så himla imponerad över ledarnas fantastiska förmånga att se varje barn. Till och med de truligaste, mest avskärmade – på något magiskt sätt får de med sig även dessa ungarna. Och rätt vad det är hör man dem skratta ikapp på stranden eller på hotellet.
Sa jag att ungarna får kompisar för livet också?  De får kompisar för livet. Bra grej.