Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Träningsresan fick igång hela familjen Bild: Hillevi Wahl

Träningsresan fick igång hela familjen

Publicerat: 2016-03-18   |  Hillevi Wahl

Jag har skrivit mycket om SVT-dokumentären Gympaläraren den här veckan. Det är för att jag tycker det är så otroligt viktigt att alla barn hittar sin rörelseglädje. När man ser Kalle Zackari Wahlström glida in på skolan och pumpa ungarna fulla med bus och spring, blir man liksom glad i hela magen.
Den glädjen lyfter hela skolan. Speciellt de där som inte vågat testa, för att de är rädda att misslyckas. Som tror att ”gympa och idrott inte är något för dem”.

Men man kan inte alltid välja sin gympalärare. Eller ens vilken skola man ska gå till. Därför ska jag tipsa om en grej som man kan göra utanför skolan, som har varit helt avgörande för min familj:

Åk på en träningsresa med hela familjen!

På påsklovet ska jag och familjen åka på träningsresa till Portugal med Springtime för andra året i rad.

Inte förrän jag satt här och kollade igenom foton från förra året insåg jag vilken revolution den resan var för min familj.
När vi skulle åka till Monte Gordo förra påsken var vi nog alla lite oroliga för att det bara skulle vara ursportiga, jobbiga typer med på träningsveckan. Barnen och Gunnar var rätt skeptiska. De hängde mest med, för att jag skulle vara där och föreläsa.

Men det tog bara ett par dagar så var det full rulle på gåstavar, karatesparkar, bergsturer, afrodans och tävlingar på stranden.

Jag tror det var lättheten och lekfullheten som var avgörande. Man behöver inte prestera ett smack och ledarna blir visserligen glada om träningstokiga barn fortsätter träna, men allra gladast blir de om de lyckas locka med en lite skeptisk unge – eller vuxen - som sitter och tittar lite under lugg på alltihop.

Den totala peppen är också viktig.
”Bra jobbat!”
”High five!”
”Vilken hjälte!”

Man blir sedd. Oavsett om man är ung eller gammal, hur man ser ut eller vilka kläder man råkar ha på sig. De ser människan. Den där som kämpar. Det är så magiskt!

Jaha, en trevlig och hurtig vecka i solen, tänker ni. Så kul för er, men hur gick det sedan?
Jo, det ska jag tala om:

  • Gunnar, 43, som verkligen var anti-träning tidigare skaffade sig en spring-app direkt när vi kom hem. Han började springa tre minuter i taget, i somras sprang han sedan sina första lopp.  I höstas satte han igång med militärträning och i sommar ska vi köra AIM Challenge tillsammans – ett multisportäventyrslopp i Lindvallen. Så himla roligt!
  • Elliot, som i år fyller 13, har börjat löpträna, går på gym och tävlar i skytte.
  • Movitz, 10, har börjat med tennis och fotboll. I går kom han hem och var helt lyrisk för att några killar i ettan sa att ”han var den bästa målis de någonsin sett!”.
  • Lykke, snart 8, har kommit in i ett fullkomligt träningsflow med karate, fotboll och styrketräning.

Allt det där har hänt på bara ett år! Tack vare den där resan, när de fick testa på alla olika sporter, på sin egen nivå och efter sina egna förutsättningar. Utan vardagsstress och fängslande  datorspel. Plötsligt hittade de grejer de var bra på. Fortfarande kan jag se den lyriskt stolta blicken i Movitz ögon när han fick spurtpris under bergspasset. Han pratar också om det varje gång vi är ute på vandringar tillsammans. För honom var det en milstolpe i hans liv.

Jag kommer såklart att blogga ivrigt från träningsresan i Portugal i påsk. För man lär sig så himla mycket, varje gång.

Vill ni läsa mer om den resan kan ni klicka på den här länken: http://springtime.se/resor/training-camp-portugal-2/

Jag kommer också att testa familjeveckan i Sälen i augusti. Det är en mycket billigare resa, för den som hellre stannar i Sverige. Klicka på den här länken om ni vill veta mer om det träningscampet: http://springtime.se/resor/training-camp-salen-2/

Blir ni nyfikna på multisport-äventyrs-tävlingen AIM Challenge, så finns all information om ni klickar på den här länken. http://aimchallenge.com/aim-lindvallen/