Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Sthlm Bild: Hillevi Wahl

Transportgå till möten!

Publicerat: 2015-08-30   |  Hillevi Wahl

I förra inlägget skrev jag om hur det gick för familjen Wahl-Johansson med Projekt Vardagsmotion. Hur har det gått för Hillevi, då?
Jotack, vad kul att ni frågar, det har gått jättebra. Vardagsmotionen är faktiskt det enda som har funkat den här veckan.
Eftersom jag har haft en del möten, intervjuer och tv-jobb runt om i stan, så har jag skippat de kommunala färdmedlen och tagit apostlahästarna. Det var inget jag planerade, det råkade bara bli så. Vet ni varför? För att jag hade lite extra tid!

Här ser jag en röd linje från mina barns vardagsmotionerande, till min man Gunnar och vidare till mig själv och tillbaka igen. Tid!
Eftersom mina barn skulle gå till skolan första dagen så såg vi till att ha gott om tid. Och eftersom vi då plötsligt kom i god tid till skolan hade jag en extra halvtimme redan på måndagen på väg till ett möte. Det var fint väder och jag – den ostressade mamman – tänkte att vad sjutton, jag skippar trängseln i bussen och går över Västerbron till Södermalm.
Och så vackert det var! Utsikten från bron fick det att sjunga i hjärtat. Så efter mötet promenerade jag hem igen. Hjärtat sjöng återigen. Och pengar spar man också.

Sådär har det fortsatt. Jag har gått till vartenda möte. Kors och tvärs genom stan. Vilket jag är tacksam över när jag ser hur få träningspass jag har hunnit med: Noll. Zero. Nada. Rien! Inga lopp, ingen militärträning, inget springande. Två föräldramöteskvällar, barnens fotbollsträning, en förkylning och ett releaseparty har satt stopp för det, Där får vi verkligen ta nya tag nästa vecka.

Hillevis 5 tips på vardagsmotion

  1. Gå till och från möten.
  2. Ha walk-and-talk-möten. Man behöver inte sitta ner på ett möte. Min erfarenhet är att det kommer fram bättre idéer när man rör på sig.
  3. Skaffa en skendräktig hund. Haha. Skämt åsido. Min springerspaniel är i den livsfasen just nu och på uppfödarens inrådan har hon fått lite extra kärlek och motion. Jag har tagit en extra sväng med henne flera gånger om dagen. Jag tog till exempel med hunden och hämtade barnen vid skolan trots att det egentligen inte behövdes. Men det var mysigt att få en extra pratstund såhär första skolveckan med var och en. Och ungarna är så stolta över sin hund.
  4. Ta matkärran i stället för bilen. I stället för att ta bilen att handla så har jag gått till stormarknaden med dramatenväskan. Det har funkat förvånansvärt bra. Man handlar mindre då. Inte så himla mycket onödigt.
  5. Gå en ny väg. Tycker du att det är tråkigt att gå samma väg till och från skolan eller jobbet? Gör inte det då. Ta en ny väg! Upptäck din egen stad. Det behöver inte alltid vara den kortaste vägen som är bäst.