Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Unna dig själv en må-bra-helg Bild: Alexandra Nygren

Unna dig själv en må-bra-helg

Publicerat: 2016-03-25   |  Hillevi Wahl

Jag har många vänner som brinner för det här med att hjälpa människor att må bra. Oftast för att de själva vet hur det är att må dåligt. Som min underbara PT-Alexandra. Hon tror på det enkla: ren mat, kul träning, tid för återhämtning och att det är viktigt att älska sig själv med alla små skavanker. Inga konstigheter, inga snabba dieter, bara sunt förnuft. Hon jobbar mycket för att få kvinnor, inte minst, att stressa av och skala av sig samhällets krav.

Något som slår mig nästan dagligen är hur kvinnor stressar med sin träning. Det blir så tydligt på gymet, till exempel, där kvinnorna stressar in och ut, försöker klämma in träningspasset mellan matlagning och dagishämtningar. Det är stress in, tufft pass och stress ut. Medan männen verkar kunna vara hur länge som helst på gymet. De liksom bor där. De tycks ha det som en fritidsgård, de går omkring och småpratar och kliar sig på magen och bara någon gång emellanåt gör de några hastiga ryck i skivstången.

Det är så orättvist. Men jag vet precis hur svårt det är att tagga ner i vardagen. Risken är att träningen inte blir av alls om man skulle börja titta på sitt schema.
Därför skulle jag vilja att fler kvinnor kunde unna sig en må-bra-helg långt bort från vardagsstressen. Precis som med sex – hoppla – så tror jag att kvinnor behöver lite mer förspel och efterspel för att må bra. Mer tid, helt enkelt.

Jag har tidigare skrivit om Logout-lägret med Elin och Elin som jag fortfarande rekommenderar varmt. Det var en av de mest häftiga upplevelser jag varit med om. Omtumlande på så många sätt.
Du kan läsa mer om det här:
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/rapport-fran-logout-lagret/
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/dag-2.-kara-dagbok/
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/kara-dagbok.-dag-3/

Och jag har skrivit om löparlägret med Team Nordic Trail i vackra Edsåsdalen. Du kan läsa mer om det här:
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/loparlager--sa-hejdlost-roligt/

Nu vill jag gärna tipsa om PT-Alexandras och Elinas Må-bra-läger på Skeviks Gård i Stockholms skärgård 21-22 maj.
Både Alexandra och Elina vill hjälpa människor att må bra, från insidan och ut. Speciellt de operfekta.

”Vi vill förmedla en hälsosyn som går inifrån och ut, med mindre stress och prestationskrav och mer glädje och meningsfullhet. Därför vill vi avväpna tanken på mat och träning som måsten och förbud, och hitta det som får var och en att må bra, på riktigt”, säger Alexandra.

Du kan läsa mer om Må-bra-helgen här: http://www.starkochglad.nu/traningshelg2016/