Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi och Movitz är ute på jakt med Pokémon Go Bild: Hillevi Wahl

Ut och spela Pokémon Go med era barn!

Publicerat: 2016-07-18   |  Hillevi Wahl

Pokémon Go är det bästa som har hänt mina barn! Det skrev jag i en debattartikel i Expressen för ett par dagar sedan. Den kan ni läsa här.

Först var jag skeptisk – men blev ganska snart fullkomligt lyrisk när jag såg vilket genialiskt spel det var. Jag cyklade över hela staden med min 10-åring och min 8-åring och mötte 13-åringen som var ute med sina kompisar på väl valda Pokéstops.
Hela Stockholm har blivit som en enda stor happening där ungdomar möts över alla gränser och hjälper varandra.
Men framför allt: Den där 13-åringen som knappt orkat lyfta fötterna tidigare är nu full av energi, totalt lycklig. Och alla de där uttråkade barnen i kompiskretsen har förbytts till små superpeppiga rörelseglädjemonster.
Våra belöningssystem slår glädjevolter, det var knappt att vi ens vill cykla hem. Bara när batterierna på mobiltelefonen tar slut är vi tvungna att cykla hem och tanka batterierna (och våra hungriga magar). Ett hett tips är att köpa powerbanks att ta med.

Märkligt nog är jag den enda morsan jag sett på stan. Inte ens klockan elva på kvällen ser jag några pappor eller mammor runt Kungsträdgården eller vid Rosenbad.
Vilket förvånar mig. För det är ju så himla härligt att vara med om den här världsrevolutionen! Inte för att jag är ett pokémonfan – och jag fattar fortfarande knappt hälften av alla regler – utan för att det är en sådan folkfest. För att jag får vara med! För att det finns så få tillfällen i dag att bonda över generationsgränserna.
En av de häftigaste grejerna med spelet är att det inte finns några färdiga instruktioner till spelet. Barnen lär sig allt eftersom, de testar och misslyckas, testar och lyckas - och jublar! Och sedan lär de varandra. De hjälper varandra även med att kasta ut ”lures”, små magneter som drar till sig Pokémon. De som har flest levlar delar med sig till de som inte har hunnit med så många nivåer. Det är oerhört demokratiskt och vackert och kärleksfullt.
Dessutom är det superkul att hitta alla små ”pokestops” – de syns i form av bilder, ledtrådar i närmiljön. Som ett slags orientering med bilder. Det kan vara en staty, en dörr, en graffittimålning eller något annat konstverk. Här får jag mina egna personliga belöningskickar. Tjohoo – vi fick den!
Så – föräldrar - ladda ner spelet och levla upp. Ni har en chans. Ta den!

Här kan du ladda ner Pokémon Go.

Här kan du läsa en bra artikel som förklarar spelet.