Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Jag valde Alexandra Nygren som PT eftersom hon sprider glädje, både ute och inne. Bild: Hillevi Wahl

”Vad kostar det att träna med en PT?”

Publicerat: 2016-01-30   |  Hillevi Wahl

Jag har ju fått en Personlig Tränare, PT-Alexandra. I sex veckor ska hon coacha mig – och sedan ska vi redovisa vilka resultat vi fick.
Eftersom jag har fått lite frågor på det här med PT-träning så tänkte jag passa på att svara på de vanligaste:

Vad är en PT?
PT står för personlig tränare. Personliga tränare är utbildade gyminstruktörer med olika spetskompetenser som hälsopedagog, idrottslärare eller idrottscoach. 

Din PT ska utgå från dina speciella förutsättningar och skapa ett personligt träningsprogram. En bra PT peppar och motiverar dig. Hon ser till att du tränar rätt, så du inte skadar dig, och coachar dig att nå dina mål. Du kan också få hjälp med kostplanering. Du väljer om vill ha hjälp med träningen eller om du vill ha en helt skräddarsydd plan över hur du ska träna, äta och leva.


Hur hittar man en PT och hur funkar det?
Jag fick kontakt med min PT-Alexandra genom utomhusträningsgruppen Stark och glad. Eftersom jag gillade henne och hennes entusiasm och glädje så frågade jag henne om hon ville hjälpa mig även som PT. Och det ville hon.
Det är viktigt att du känner att du ”klickar” med din PT. Att det känns rätt och bra och att du får den där extra glädjekicken i baken som du behöver.
Har du ingen egen favoritcoach är det bra att gå på rekommendationer.
De flesta träningscenter eller gym erbjuder PT-timmar. På många gym ingår en introduktion eller några gratis PT-timmar. Det är smart att utnyttja dem.
Du kan också köpa enskilda PT-timmar. För dig själv, eller i par, eller i grupp. Då blir kostnaden lägre.

Vad kostar det?
En egen PT kostar runt 500-700 kronor i timmen. Om ni tränar i par kan ni komma ner i runt 390 kronor per person och timme.