Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vad vill du ska hända 2016? Fokusera på det! Bild: Hillevi Wahl

Vad vill du ska hända 2016? Fokusera på det!

Publicerat: 2015-12-19   |  Hillevi Wahl

10 steg till ett bättre 2016, #2:

Snart är det ett nytt år. Det innebär nya äventyr och nya möjligheter. I förra avsnittet av 10-steg-guiden pratade jag om hur viktigt det är att du Vila i dina segrar. Det är viktigt att verkligen se allt man har vågat och klarat av under det gångna året. Det ger styrka och kraft inför 2016.

Steg #2 handlar om att våga kasta upp en massa vilda bollar i luften och ta ut kompassriktning inför 2016:
Vad vill du ska hända 2016?

Om du inte hade några ekonomiska begränsningar, inga sociala begränsningar, inga geografiska begränsningar, inga fysiska begränsningar – vad skulle du då önska dig allra mest att 2016 innehöll för din del?

Det får vara galna idéer! Ju mer utanför boxen, desto bättre! Det här är ett brainstormingsmöte. Ha det gärna tillsammans med en peppande kompis. Ibland begränsar man sig själv, en pepp-kompis kan se möjligheter där du inte ser dem.

Jag ska förklara: För exakt ett år sedan, i december 2014, satt jag med min superpeppkompis Jennie. Hon är också egen företagare och vi satt på det där fiket och sa: Vad vill vi mest av allt syssla med 2015? Vad får oss att må riktigt bra?

”Jag skulle vilja åka iväg på en sådan där träningsresa”, sa jag lite drömmande. För det har jag längtat efter i flera år, men inte haft råd med.
”Men du!” Jennie satte sig käpprakt upp i stolen.
”Jag har varit med som coach på en sådan resa med Springtime! Och vet du, jag tror verkligen att de skulle behöva någon som dig där!”, sa Jennie.
Tanken hade aldrig ens slagit mig. Men nu kändes det plötsligt som en fantastisk idé. En vecka senare satt jag på Springtimes kontor med högste chefen Patrik Yderberg och vi kände direkt att vi klickade. Vi har samma tänk när det gäller att hjälpa människor hitta träningsglädjen, att stressa av och må bra.
”Börja med familjeträningsresan, ta med hela familjen”, sa Patrik Yderberg. Några månader sedan satt vi på flyget till Portugal och hela familjen fick sitt livs träningskick. Vilket underbart gäng att jobba med och inspireras av!
Det samarbetet innebar att jag fick åka ner till Portugal på familjeresor och Vardagspulsresor och jobba och föreläsa och träna och njuta och lära mig massor. Dessutom åkte jag runt med Springtimegänget över hela Sverige i samband med Vårruset och sprang 14 av 18 Vårruslopp i min #50-loppsatsning. Och under 2016 kommer vi att vara med på resor både till Portugal, New York och Sälen. I Sälen kommer finalutmaningen blir Multisportloppet Aim Challenge som jag ska köra tillsammans med min man Gunnar.

Allt detta har hänt bara för att jag vågade tänka tanken och säga den högt. Visst är det häftigt?

Så sätt dig ner, lite såhär inför det nya året, och fundera på vad du mest av allt önskar dig inför 2016, tänk gränslöst! Det kan vara en helt galen grej. Eller flera. Säg dem högt, skriv ner! Skratta gärna. Och kolla – kanske har du en kontakt som kan hjälpa dig uppfylla just den drömmen.

Skriv då ner hur du ska göra, steg för steg:

  • Vem ska du kontakta?
  • Vad behöver du kolla upp?
  • Vilken dag ska du göra det?
  • Och sedan: Gör det!


Hillevis livsråd #2:
Vad vill du ska hända 2016?
Fokusera på det!