Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Flowride - inte snyggt eller graciöst på något sätt – men jösses så roligt! Bild: Hillevi Wahl

Våga – och bjussa på dig själv!

Publicerat: 2016-08-04   |  Hillevi Wahl

I dag har jag testat flowride, att försöka surfa i ett äventyrsbad. Det var inte snyggt eller graciöst på något sätt – men jösses så roligt! Och när Gunnar och jag såg filmen på mig efteråt så skrattade vi så vi grät. Jag har nämligen kontaktlinser, vilket inte är en toppenkombo med just surfarsprutande vattenmaskiner. Om man säger så. En snutt av det blöta haveriet kan ni njuta av här:

Samtidigt som jag bjussade rätt rejält på mig själv i den blöta gula t-shirten, så var Gunnar och pojkarna ute på ett annat våghalsigt äventyr. De paddlade kanot. Och det gick ungefär lika bra som för mig i flowriden. Haha!
Elliot filmade hela kanothaveriet med sin gopro-kamera – och jag har visat klippet ett femtiotal gånger för ledare och kompisar. Alla skrattar så de kippar efter andan. Elliot har fattat. Det är en riktigt skön känsla att få andra att skratta.

Jag tänkte på just de här två äventyren när jag i kväll föreläste under rubriken ”Från rädd till orädd”.
Det var så många föräldrar som inte vågade prova flowriden. Som satt vid sidan om och såg sugna ut, men var så rädda att göra bort sig.
”Vad synd! Det här som var så himla roligt!”, utbrast jag.

För när jag upptäcker något kul så vill jag alltid att alla andra också ska få samma upplevelse.

Ofta får jag höra att jag är modig. Men jag tänker inte så. Jag tänker: Det där ser lattjo ut! Det måste jag prova!

Jag är förmodligen svensk mästare i pinsamheter, men det gör liksom ingenting. För jag förlustar mig. Och finns det bildbevis eller rentav film på härligheten – så kan hela världen få sig ett gott skratt. Det bjuder jag så gärna på. Vågar jag så vågar nog många andra.

Det är synd att så många sätter en alltför hög tröskel för sig själva. Ingen förväntar sig att du eller jag eller någon annan ska vara världsmästare på en gång. Men alla gillar någon som vågar försöka.

Extra pluspoäng får man sedan om man hjälper någon annan att våga.
Kanske är det just därför jag älskar de här Springtimeveckorna. Här får vi verkligen hjälp och pepp att testa sådant vi aldrig har provat förut. Vi kämpar tillsammans, vi upplever äventyr tillsammans, vi försöker och misslyckas tillsammans, vi gör ett nytt försök – och lyckas tillsammans. High five! Det är underbart att se hur både barn och vuxna växer av det. Det gör något vackert med själen.

Läs mer på www.springtime.se