Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Våga experimentera med familjen i sommar! Bild: Hillevi Wahl

Våga testa olika sporter med era barn!

Publicerat: 2016-03-14   |  Hillevi Wahl

Något som slår mig när jag tittar på Gympaläraren i SVT är hur utsatta och rädda för att misslyckas många av barnen känner sig. De vågar inte ens gå till gympalektionerna och prova.
”Javisst ja”, tänker jag. ”Sådär hade vid det också, innan vi körde Experimentet.”
Experimentet var ett tremånadersprojekt – som vi hade i vår familj, där vi skulle byta socker mot äventyr (det utmynnade för övrigt i en bok med samma namn, Experimentet). Och mina skeptiska, introverta, lite blyga barn fick under den där tiden testa ett femtiotal olika sporter och äventyr. Allt från minigolf till hästridning, kanotpaddling, skytte, yoga, utegympa, fotboll, geocaching, militärträning, tai chi, tennis, springa lopp och så vidare i all evighet. Även efter de där tre månaderna har vi fortsatt att testa olika sporter och aktiviteter tillsammans med våra barn.

Redan efter de där tre första månaderna såg vi en otrolig skillnad i våra barn, i självförtroendet och självkänslan. Det var nästan magiskt.
När jag läser intervjuerna i boken efter Experimentet, rabblar barnen glatt upp allting de är bra på: spela fotboll, springa, simma, cykla, kasta pil, hoppa i studsmatta, åka segway, fiska och ro en båt… hur många saker vill du veta?”
De skulle kunna ha rabblat hur många saker som helst. Rörelseglädje!
Men innan Experimentet hade de inte nämnt någon rörelselek eller sport, alls, som de ansåg sig vara bra på.
Vad var då skillnaden? Svar: Att de hade vågat prova!
Bara det att ha testat 53 olika sporter, att få ha hållit i utrustningen och lärt sig hantera den, att få ha träffat tränare och andra som verkar snälla och schyssta, att få ha lärt sig reglerna och till och med få ha varit långt bättre än sina föräldrar i många grenar - det satte sig som ett litet glädjejubel i skallen och kroppen.
De fick chansen att upptäcka sporter de faktiskt hade fallenhet för. Utan något krav om att man måste köra en hel säsong eller ”nu när vi har betalat så mycket pengar för den här sporten måste du faktiskt…yada, yada, yada…”
Nästan allt vi provade på var gratis. Och hela familjen kunde testa samtidigt, vilket blev en fantastisk tidsvinst. Fem personer fick träning på samma eftermiddag eller timme.
Och det gjorde framför allt absolut ingenting att vi vuxna var urkassa! Det gjorde bra barnen ännu gladare, att vi vågade vara med, att vi kunde misslyckas och lyckas tillsammans, skratta och försöka igen – och att de fick briljera.

Så det skulle jag vilja uppmana alla er föräldrar – våga prova nya aktiviteter tillsammans med era barn. Det kan vara inkörsporten till något fantastiskt bra. Men framför allt bygger det självförtroende och trygghet. Bra grejer.