Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Våga vara femtio! Eller vad du nu är. Bild: Hillevi Wahl

Våga vara femtio! Eller vad du nu är

Publicerat: 2016-03-31   |  Hillevi Wahl

En sak som slår mig varje gång jag hamnar i ett nytt sammanhang med nya människor – är hur liten jag blir.
Som här nere i Portugal på första ledarmötet. Jag kände några av ledarna, men långt ifrån alla. Det finns ledare som har varit här femton gånger eller mer. Självklart skrattar de högst och tar mest plats.
Det är egentligen inget konstigt med det. Men det jag förvånas över är att jag, som är en rätt tuff och erfaren kvinna på 50 år, blir helt liten. Jag blir liksom tolv igen. Eller max sjutton och ett halvt. Jag fnissar lite nervöst åt skämt jag inte förstår. Jag sitter och ler för att ingen ska tycka jag verkar tråkig. Jag försöker hänga med i jargongen, nästan som på skolgården när man var liten. Jag sitter liksom på stolen och dinglar med benen och undrar vad i jösse namn jag har gett mig in på.

Sedan går jag ut från rummet – ut på stranden, den vidunderliga vackra milslånga – och andas och undrar vad sjutton jag håller på med.

”Våga vara femtio, Hillevi!”, ropar jag till mig själv och mot vågorna.
Det är möjligt att några av ledarna har varit här en miljon gånger och det ska man ha respekt för – men mina erfarenheter från femtio år med alla möjliga och omöjliga sorters människor är banne mig inte kattskit heller.
Vi kommer alla in från olika håll. Vi bär alla på en historia. Vi måste bära fram våra erfarenheter som de skatter de är, in i alla rum.
Den där litenheten gagnar faktiskt ingen. Inte oss själva, och banne mig inte gruppen heller.
Så våga vara femtio. Eller trettio eller fyrtiotvå eller vad du nu är. Om jag kan – jag ska verkligen försöka i dag – så kan du.