Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Rörelseglädje. Lykke hjular i sanden. Med sin fantastiska kropp. Bild: Frida Ekholm/privat

Våga visa era fantastiska kroppar!

Publicerat: 2016-01-13   |  Hillevi Wahl

I veckan blev jag påmind om en krönika jag skrev för några månader sedan. Den har börjat delas på sociala medier, apropå den nya debatten kring kroppshetsen på gym. Här delar jag med mig mitt inlägg i debatten, till Vardagspuls läsare: 

"Mamma, om du ska ha klänning så måste du ha byxor under. Du har för tjocka ben”, säger min dotter plötsligt innan vi ska åka på semester. Hon är sex år.
Först blev jag mest ledsen. Men i duschen en stund senare vaknade feministen i mig med ett stort muller från vaderna och uppåt. Det var ju själva fanken!
Jag klev ur duschen i mitt badlakan och frågade uppriktigt nyfiket: ”Lykke, kan du förklara hur du tänker? Får man bara visa vackra kroppsdelar? Och vem bestämmer i så fall vad som är vackert?”
Pojkarna såg mest förvånade ut när Lykke försökte förklara: Möjligtvis fick man visa tjocka ben om de var solbrända. Men helst skulle man inte visa sådant som inte var snyggt.
Och då snackar vi ändå om min älskade, härliga Lykke, en sexårig tjej som alltid har varit en riktig tomboy. Som klättrar i träd, har hål på brallorna och har benen fulla av blåmärken, eller modighetsmedaljer, som hon brukar kalla dem. Killarna suckade. ”Det är nog en tjejgrej”. Jag suckade också. Vi måste prata mer om det här, tänkte jag.
Men sedan träffar jag sjukgymnasten Majja Lundh och kuratorn Frida Ekholm på träningsresan till Portugal. De jobbar tillsammans som dansinstruktörer i Bara Dansa i Örebro, för tjejer med lättare psykisk ohälsa. Tjejerna får dansa en gång i veckan för att må bättre, vilket har gett lysande resultat. Och Frida och Majja säger precis tvärtom: ”Vi måste prata mindre om våra kroppar och i stället uppleva positiva saker med den! ”De pratar aldrig kroppar, kroppshets och kroppsfixering med tjejerna. De pratar faktiskt ganska lite. De dansar. De dansar afrikansk dans så hela kroppen blir stor och stark och glad och kraftfull. Jag vet, för jag och Lykke dansade med dem på stranden. Jäklar, vilken power det var! Vilken lycka! Så härligt hämningslöst.
”Vi vuxna måste sluta klämma oss på bilringarna och förbanna dem. Och vi måste börja äta middag med våra barn. Du anar inte hur många mammor och pappor det är som går på någon form av diet och antingen inte äter alls vid middagsbordet, eller äter något helt annat. Sådant ser de, barnen. Och de tar efter oss”, sa Frida och Majja.
Så sluta kroppsbabbla och ät med barnen, med andra ord. Och dansa järnet! Våga visa era fantastiska kroppar med alla sina skavanker och i all sin fägring och vara stolta över dem. För barnen tar efter oss.