Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Tjejmilen New York Bild: Springtime

Varför ligger vi alltid på minus?

Publicerat: 2016-05-25   |  Hillevi Wahl

Den 11 juni ska jag springa Tjejmilen i New York. Och det ska erkännas, jag har också tänkt tanken: Jag har inte tränat som jag borde. Jag har inte sprungit de där tre gångerna i veckan som jag hade tänkt att jag skulle göra. Attans också.

Först tänker jag att det bara är jag som håller på så där. Men sedan träffar jag tio kompisar på en vecka, sådana som också gillar att träna och springa lopp – och de säger samma sak: Jag har varit skadad och har inte kunnat träna som jag borde. Jag har varit sjuk och inte kunnat springa. Jag har varit tvungen att prioritera familjen och inte kunnat…
Ursäktande. Med böjt huvud. Suckande.

Ursäktar sina tider på Göteborgsvarvet eller någon halvmara på Österlen.
Men vad sjutton är det vi håller på med? Tänker jag.
Om vi håller på så här så blir ju det en stress i sig. Att alltid ligga på minus. För då har jag inte ens börjat gå in på maj-stressen och hur vi bara adderar grej efter grej som vi borde ha gjort bättre. Vi borde ha bakat mer ekologiska bullar till någon picknick, vi borde ha lagt ner mer tid på någon utvärdering, vi borde ha haft plattare mage, vi borde ha haft ett mer välstädat hem, vi borde ha packat bättre utflyktsväskor till barnen, vi borde ha haft fler antal samlag per vecka, vi borde ha…
Känner ni trycket över bröstet?
Exakt. Jag tror det här dödar oss.
Åtminstone dödar det vårt inre. Att känna att man alltid ligger på minus.
Gör vi verkligen det, förresten?
Eller tänker vi bara fel?
Jag menar – att bara ha sprungit ett Göteborgsvarv eller en halvmara på Österlen – hur coolt är inte det!
Hur stolt och highfiveig borde man inte vara på sig själv bara där. Bara det borde ju vara en fribiljett från allt annat hushållstjafs resten av månaden!
Våga vägra majstressen! Våga vägra ligga på minus!
Jag ska springa Tjejmilen i New York. I mitt alldeles egna tempo. Hur coolt är inte det!

Läs mer om Tjejmilen i New York här:
http://springtime.se

Läs mer om Göteborgsvarvet här:
http://www.goteborgsvarvet.se

Läs mer om Spring-Trail-Österlen här:
http://www.osterlentrail.se