Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Avokadokräm med hallon Bild: Arla

Varsågoda, massor av nyttiga mellosnacks!

Publicerat: 2016-02-18   |  Hillevi Wahl

Jag blev så trött på popcorn och annat elände. Såhär i februari behöver vi lite vitaminkickar. Så jag frågade mina facebookkompisar om de hade tips. Det hade de verkligen!

1. Avokadokräm med hallon (2 port)
Len avokadokräm, frisk och fräsch med kvarg och citronsaft. Krämen toppas med mosade hallon och knapriga hackade nötter. En lyxig uppladdning som ger mycket energi.

Ingredienser:
2 mogna avokado
1 dl Kesella kvarg
saften av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
2 msk honung
2 dl hallon
2 msk skalade pistagenötter

Halvera och gröp ur avokadon. Mixa slät med kvarg, citronsaft, vaniljsocker och 1 msk honung. Lägg över i 2 glas eller portionsskålar. Mosa hallonen. Grovhacka nötterna. Fördela hallonen på avokadon. Strö över nötter och ringla över honung.

2. Grönsaksdipp. Skär gurka, morot, blomkål eller paprika i stänger och doppa i chipsdip på gräddfil.

3. Rödbetschips. Skala och skiva 6 rödbetor tunt med mandolin eller hyveln på rivjärnet. Fyll en kastrull med 5-6 cm rapsolja och hetta upp. Fritera tills chipsen blivit lite bubbliga i omgångar. Fånga upp dem med hålslev och lägg på hushållspapper.  Krydda, salta och strö ut chipsen på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt dem torka i ugnen på 100 grader i 40-60 minuter, beroende på tjocklek.

4. Rosta blomkål och broccoli i ugnen. Dippa i gräddfil med pressad citron, salt och peppar.

5. Fruktsallad. En klassiker.

6. Grönkålschips: Du behöver 200 g grönkålsblad, i små bitar, olivolja, havssalt, parmesanost. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg grönkålen i en skål och häll i olivolja och strö på lite salt. Blanda om och lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över parmesanost. Sätt in i ugnen i cirka 7-10 min.

7. Färsk ananas med vaniljkvarg på. Eller byt ananasbitarna mot äppelbitar.

8. Torkade aprikoser, dadlar, fikon, litchifrukt, nötter – låt barnen smaka nytt. 

9. Smoothies i miniglas. Mixa soygurt, banan, hallon och lite mandelmjölk.

10. Skivad apelsin, skivade dadlar, krossad kardemumma, myntablad och turkisk yoghurt med vaniljpulver i.

11. Fruktgott: Du behöver 1 paket frusen mango, 1 banan och 1 dl turkisk yoghurt. Mixa rubbet, klart! 

12. Smoothies med frysta bär, blåbär eller mango – supergott, det blir som sorbet.

13. Morotsstavar med dipp gjord på 2/3 kvarg, 1/3 creme fraiche och lite sour cream eller gräddfil.

14. Serranochips: Torkad serranoskinka. Parmesanchips: smält parmesanost. Västerbottenost funkar lika bra.

15. Filéad apelsin med lite kanel på.

16. Fruktglass: Mixa två bananer, en mango, 1 dl blåbär, ¼ färsk ananas till en jämn smet. Häll i glassformar. Sätt i glasspinnar och låt stå i frysen i tre timmar. Ta ut lite innan den ska ätas så den hinner tina lite.

17. Bananplättar: Mixa en mogen banan med två ägg. Stek i smör eller olja och servera gärna med färska bär. För en lite matigare variant kan man tillsätta några matskedar keso i smeten.

18. Bananglass med jordgubbar: Skiva och frys in två mycket mogna bananer tillsammans med drygt 2 dl jordgubbar. När de är frysta mixas de på hög hastighet i en matberedare till en glassliknande konsistens.

19. Tärnat äpple med smör och kanel som värmts i mikron. Ät med keso.

20. Hallonglass: Mixa 1,5 dl kvarg med 75 gram frysta hallon. Häll smeten i en skål och frys.