Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

NMT Vatten Ben Bild: Nordic Military Training

Vattenfys på militärvis - årets absolut roligaste!

Publicerat: 2016-06-02   |  Hillevi Wahl

Lycka är att få cykla igenom världens vackraste stad klockan halv sex på morgonen medan staden vaknar och lyssna till koltrastarnas serenad längs Tantolunden.
Dubbel lycka är att sedan få köra ett vattenfyspass med Nordic Military Training i egen olympisk hoppbassäng. Ingen av oss som hade signat upp för denna världspremiär hade en aning om vad som väntade oss. Vi visste bara att det skulle bli tufft. Och förmodligen roligt. Och att det skulle vara i 75 minuter.
Det var inte bara roligt, det var så in i baljan roligt!

 

Instruktörerna Paul, Karolina och Oskar gick igenom alla moment med stor tydlighet. Det är trots allt en fem meter djup bassäng – och det gäller att ha viss självinsikt. Ett krav var att alla var simkunniga. Eh. Ja, det var nog det minsta man kunde begära av dagens deltagare.
Vi började med armhävningar, situps och bensprattel vid bassängkanten för att värma upp. Sedan var det bara att dyka i och börja trampa vatten. Man kan trampa vatten på en himla massa sätt.
Det har vi lärt oss i dag.
Man kan trampa med båda fötterna eller ett ben i taget. Man kan hålla armarna rakt ut, böjda uppåt eller rakt upp.
Och när man har armarna rakt upp är det jobbigt.
Det har vi också lärt oss i dag.
Eller som en kille frustade:
”Man får ju en helt ny respekt för konstsimmare!”
Man kan också dyka ner till botten på fem meters djup på flera olika sätt. Man kan sjunka med fötterna före – det är obegripligt läskigt.


Man kan också göra en fällkniv och dyka ner. Det är också läskigt. Speciellt om simglasögonen gick sönder så man måste blunda och inte har en aning om var man är.
Man kan få vatten i öronen på en himla massa sätt. Det har vi också lärt oss i dag.
Man kan göra kullerbytta framåt och bakåt och sedan trampa vatten på alla olika sätt. Sedan gör man det typ tio gånger och sedan ska man försöka dyka ner i djupet och sedan – häpp – är det stafett för nu ska alla snygga lag upp på ettans trampolin på andra sidan bassängen, helst från vattensidan. Då måste man dra, putta, knuffa, lyfta och trycka upp varandra. Då är det bra om man inte har smörjt in benen innan man hoppade i. Om man säger så. Om man nu inte vill glida av som en inoljad säl. Det vill man inte. Det har jag lärt mig nu.
Och sedan gör vi det där några gånger. Bara för att det var så roligt. Och svårt. Och som belöning får vi sedan stå över och under varandra på trampolinen och försöka göra armhävningar på något märkligt underbart vackert sätt.

 


Man kan faktiskt trampa vatten i 75 minuter. Det har vi också lärt oss i dag, med smärre avbrott för roliga stafetter och dyk och javisst ja, jag glömde ju att man kan simma under vatten också. Långt. Helst. Och då ska man simma som ett nyckelhål.
Ja, nyckelhål. Om ni hade varit med hade ni fattat.
Sa jag att det var roligt? Det var vansinnigt roligt. Och instruktörerna var precis sådär fantastiska som bara NMT-instruktörer är. Inget tjafs, men mycket beröm för bra jobb. Och vi var så himla bra, allihop. Även om det är skönt att veta att man fortfarande har utvecklingspotential. Om man säger så. 
Sa jag att det var roligt? Och tufft? Och alldeles, alldeles underbart? Och att jag är lycklig nu? Sa jag det? Bra. Då vet ni.