Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Ett marathon i veckan. Det är inte lite, det, säger jag, som bara sprungit två vanliga halvmaror i mitt liv. Bild: Hillevi Wahl

Vi rör oss ett maraton mindre i veckan – och blir feta

Publicerat: 2015-08-06   |  Hillevi Wahl

Ni har kanske också sett det på stränderna och badhusen i sommar. Att de flesta faktiskt numera är överviktiga. Både barn och vuxna.
Jag reagerar på det varje sommar. Att fetman ökar för varje år, och så här såg det absolut inte ut när jag var barn, för sådär fyrtio år sedan.

Samtidigt finns det en grupp som är extremt vältränad och smal. Som hetstränar och håller stenkoll på sin diet. Vilket allt oftare går över gränsen till ätstörningar, det också. Det är ytterligheternas tid, helt enkelt.
När jag simmat mina tusen meter fram och tillbaka i sakta mak medan barnen har plaskat bredvid har jag funderat över det här. Min tes är att den stora skillnaden mellan hur det var i samhället för fyrtio år sedan och nu är vardagsmotionen.
På 1950-talet gick vi ungefär ett maratonlopp i veckan mer än vi gör nu. Vi gick fram till tv:n och stängde av eller bytte kanal. Vi hade inga fjärrkontroller. Vi bakade själva. Vi bar hem matkassar. Vi klippte gräset med egen kraft. Allt som vi nu har apparater för, allt som går på el eller bensin – det gjorde vi oftast själva. Vi cyklade mer, gick långa sträckor och vi tog trapporna. Det fanns få rulltrappor eller hissar.
Tänk själva: Ett maraton i veckan. Det är rätt mycket energi. Rätt många kilokalorier som nu sätter sig på höfter och mage i stället.
Om vi inte extremtränar, som det heter. Om vi inte springer varje dag. Eller cyklar eller simmar. Då kommer vi kanske nästan ikapp det där vardagsmotionsmaratonloppet.
Kanske försöker vi som tränar bara vinna tillbaka lite av den kondis som vi har förlorat?

Jag skulle vilja lyfta vardagsmotionen mer. Ni vet det här vardagsenkla, att resa oss upp ur soffan oftare, att ta trapporna, att röra oss mycket i naturen, att låta bilen stå, att spontandansa i köket, att klippa gräs och räfsa löv och hoppa rep och hänga i knävecken. (Joo, det kan ni visst. Jag lovar!) Att faktiskt gå över till en granne i stället för att ringa eller sms:a på mobilen. Inte minst för barnens skull.
För allra mest ledsen blir jag när jag ser alla överviktiga barn. Det är tungt att starta livet med många extra kilon. Tro mig, jag vet.
Kan vi inte alla fundera på att inför nya bra och enkla vanor inför hösten: Till exempel att ta trapporna, låta bilen stå, cykla mer, hoppa i fler vattenpölar och dansa i fler aösregn!