Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

NY Lördag Träning Bild: Hillevi Wahl

Vilda målgester och superstjärnor i New York

Publicerat: 2016-06-12   |  Hillevi Wahl

Fredag i New York betyder tydligen shopping. Åtminstone om jag får tro Tjejmilen-gänget.
”Shopping-Friday!”, tjoade de och åkte iväg i en buss för att kunna fynda järnet.

Trots att jag egentligen inte gillar att shoppa måste jag ändå säga att alla verkligen har fyndat. Varje dag möter jag Tjejmilentjejer som har ursnygga designerblusar som de hittat i någon outletbutik för 19 dollar.

Även familjen Wahl gick loss fullständigt i Hollister- och GAP-butikerna. Vilka snygga kläder! Och prisvärda. Vi köpte shorts och snygga sommar-t-shirts till killarna för 15 dollar. Nu är de stiliga så man nästan blir tårögd.

Ungarna hittade några billiga Amazon-Kindle-plattor för bara fyra hundra spänn och jag köpte en bokälskarväska på New York Library som det står ”What are you reading now” på. Lykke hittade ett helt bibliotekarie-set där med stämplar och lånekort och allt. Lycka.

Men innan dess hade vi såklart kört morgonjogg i Central Park med bästa Springtimegänget. Fredagsmorgonens fokus var på att öva målgång och målgester inför loppet, att få igång kroppen, peppa upp den i tävlingsläge och få lite sprutt i benen. Det lyckades ledartrion Anna, Anna och Johanna bra med. Johanna lyckades dessutom rädda livet på två skräckslagna små knähundar som höll på att bli översprungna av sextio taggade tjejer i målrusningsfart. Bra där, Johanna!

Barnen ville leka i den mysiga lekparken i Central Park. Jag skulle filma ett par som sjöng fantastiskt vackert – då passerar plötsligt en hel midsommarstång förbi kameran. Och en kille i svensk folkdräkt. Bara sådär. Och tio meter bort stod tre ungdomar med jätteormar runt halsen. Tio meter åt andra hållet försökte en orangeklädd buddistmunk byta lite ”peace” mot några dollar. New York är verkligen människorna i den. Alla tokiga, härliga, underbara, jobbiga, knäppa och så väldigt olika människor.Bara på vårt hotell, Beacon, bor ett fyrtiotal människor och minst åtta hundar. Vi möter dem i hissen ibland.
En kvinna, runt 70, med rasslande halsband och flygande tunika undrade vänligt var vi var ifrån och om vi stördes av The Tony-awards and ”all the excitement on the street”.
”Vi har redan sett Sir Andrew Lloyd Webber och Mike Myers och Lin-Manuel Miranda, du vet från Hamilton!”, flämtade jag upphetsat.
Hon höjde sina välmarkerade ögonbryn och log en aning.
”I´ve lived here for fifty years, you see. I don’t get that excitet anymore. But I’m glad you do”, sa hon.
Ja, det är jag också glad för.

Läs mer om Tjejmilenresorna med Springtime här: www.springtime.se