Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Till Elliots stora lycka behövde han inte ens bli blöt om fötterna för att ta sig upp på cykeln. Bild: Hillevi Wahl

Waterbikes – vilken rolig sommargrej!

Publicerat: 2016-08-14   |  Hillevi Wahl

Men vad i jösse namn är det där som cyklar förbi?
Det var min första tanke när jag badade i Fredhäll för ett par veckor sedan. Det såg märkligt ut. Två killar som cyklade på vattnet. I varsin hög farkost. Jag hade aldrig sett något liknande.

Självklart måste jag simma dit.
”Hej, vad gör ni?”
”Cyklar.”
”Jamen, vad cyklar ni på för konstigt roligt?”
”Waterbikes. Vi hyrde de vid Tantolunden. Skitkul!”
”Är det svårt?”
”Nej, inte alls. Jättelätt, faktiskt.”
De trampade vidare. Hm, tänkte jag. Måste prova.

I går sa 13-åringe Elliot att han hade lite tråkigt. Då visade jag hemsidan för Stockholm Waterbikes.
”Vad säger du, ska vi testa?”
”Jaaa!”

Det svåraste var faktiskt att hitta själva platsen för uthyrningen. Det var en bra bit från Tanto, längs vattnet, men närmare Eriksdalsbadet. Vi hann cykla fel flera gånger innan vi kom rätt.
Väl där så gick allt smidigt. Elliot och jag fick varsin båt, sitthöjden justerades, vi fick flytvästar och kunde lägga ifrån oss värdesaker. Till Elliots stora lycka behövde han inte ens bli blöt om fötterna för att ta sig upp på cykeln.
”Ojojoj”, sa jag när jag kom upp. Mest för att jag alltid gör det med nya grejer. Elliot var stencool. Cruisade runt som om han aldrig gjort annat. Kunde till och med kliva av cykelsadeln och bara stå och hänga på sin båt.
Jag ville mer hålla i mig.
Speciellt när det kom båtar, stora båtar.
”Ojojoj vågor!”
Men det var lugnt. Vattencyklarna är otroligt stabila. Det är mer inne i huvudet som man tror att stora båtar och vågorna ska få hela ens värld i gungning.
”Mamma, ska du inte dyka i?”, sa Elliot efter ett tag.
”Nej.”
”Jo, gör det!”
Jag tog ett djupt andetag.
Okej, det var lite läskigt, men det kanske var sommarens enda chans att få dyka från en vattencykel. Ju. Längtan var – återigen - större än rädslan. Klart jag måste våga.
Det svåra, visade det sig nu, var att kränga av sig kläderna utan att kliva av cykeln och helst inte tappa någonting i vattnet. För då skulle det sjunka till botten. Alltihop.

Till slut stod jag dock i bikini och pep på ena gummiflotten.
”Okej, jag gör det!”
Plask!

Inga problem där.

Men sedan. Skulle. Jag. Ta. Mig. Upp.
”Tänk att det bara är som att hoppa upp från en bassängkant!”, tjoade Elliot glatt.
Det är jag inte heller särskilt bra på.
Inte på något snyggt sätt i alla fall.
Men jag kom upp över gummidäcket med magen, fick över ena benet och lyckades sätta mig gränsle över däcket. Sedan var det en ganska lätt grej att ta sig upp på cykeln igen. Och vi cyklade vidare.

Efteråt frågade jag Elliot vad som var bäst.
”Att det var så enkelt. Och stabilt. Och att man kunde kliva av cykeln och bara stå och hänga”.

Stockholm Waterbikes
Vad: Väldigt rolig och annorlunda sommaraktivitet där man får använda benmusklerna och trampa järnet. En ny uppfinning från Kalifornien. Stockholm Waterbikes är först i Norden.
Glöm inte: Badkläderna om ni tänker dyka i från vattencykeln!
Var: Årstalundens båtklubb, Stockholm 
När: Från 12-19, varje dag, om vädret tillåter.
Pris: 120 kronor för 30 minuter.
Läs mer och boka: http://stockholmwaterbikes.se