Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Goda grönsaker Bild: Arla.se

5 tips för att äta mer grönsaker

Publicerat: 2015-11-04   |  Jeanette Steijer

Jag lovade i förra inlägget att återkomma med fokus på och tips om hur vi kan äta mer grönsaker. Som jag skrev så kan vi ju gärna fokusera på allt det goda de flesta av oss behöver äta mer av så kanske det automatisk blir lite lättare att dra ned på t.ex. kött och framför allt processat kött om man äter mycket av det. Så här kommer några tips hur du kan öka på ditt intag av grönt:

1. För det första: Prova att utgå från grönsaken! Handla en grönsak du aldrig lagat förut och googla fram ett recept. Skapa måltider utifrån grönsakerna och låt köttet vara tillbehöret eller låt rätten vara helt vegetarisk.

2. Gör en stor sallad med fint riven vitkål, morot, rödkål och t.ex. äpple. Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar och låt stå i kylen. Salladen håller sig flera dagar och är perfekt att ta fram som tillbehör till veckans middagar.

3. När du förbereder din lunchmatlåda från middagens rester lägg till en extra näve frusna grönsaker som ärtor, grönsaksblandning, edamame-bönor eller broccoli. Frysta grönsaker är bra komplement och näringen bevaras fint när de fryses!

4. Dryga ut köttfärsen, färsbiffarna, grytan, lasagnen, brödet eller pannkakorna med fint rivna grönsaker t.ex. squash, morot, tomat, vitkål, blomkål, aubergine eller lök. Man kan också mixa i bönor eller linser av alla de slag. Ekonomiskt och näringsrikt.

5. Gör din egen mustiga tomatsås genom att koka upp krossade tomater, zucchini, pumpa, rotfrukter, oliver, lök, vitlök, aubergine citron och paprika exempelvis. Krydda med oregano och basilika. Mixa alltihop lite grovt och använd som bas i pastasås eller till lasagne och pizza.

Läs mer om grönsakernas 10-i-topp lista på kollegans blogg.

Må gott!