Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Arla frukosttips Bild: Jeanette Steijer

Bästa frukostipsen!

Publicerat: 2016-01-09   |  Jeanette Steijer

Frukost en bra start på dagen!

Det har vi hört förr! :-) och för de flesta är det en väldigt bra idé att starta dagen med en frukost och inte vänta med att äta till lunch. Är man ingen vidare frukostätare kanske man ändå kan ta något litet som hjälper kroppen att komma igång efter nattens fasta.  Det kan vara ett glas fil eller yoghurt, en frukt eller bara en liten smörgås och något att dricka. För vissa kan det passa bättre att dela upp frukosten i två delar. Ta lite fil på morgonen och sedan bre en smörgås bestående av grovt bröd, något pålägg toppat med en grönsak och ta med till jobbet till den första kaffekoppen.

Frukosten hjälper oss att hålla energinivån fram till lunch och gör det lättare att undvika småätande under dagen.  Många varierar inte sin frukost särskilt mycket och det är inget fel i det om frukosten är bra. Ibland krävs det några små förändringar för att fixa en nyttig frukost. Att t ex lägga till en frukt eller något grönt, variera pålägget och ta en liten skål kvarg eller yoghurt till frukosten kan göra mycket för näringsinnehållet.

Just nu tipsar jag om en liiite godare havregrynsgröt på baksidan av mjölkpaketen - lite lustigt att se sig själv där :-)

Det är:

Rostad havregynsgröt med granatäppelkärnor

Ingredienser 4 portioner

  • 4 dl fiberhavregryn
  • 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 4 msk granatäpplekärnor

Gör så här:

Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Häll över i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Låt gröten koka 3–4 min. Strö över granatäpplekärnor och servera med mjölk.

Många fler frukosttips hittar ni här hos Arla.se och här kan du läsa om hur en normal kontra en mer energirik frukost kan se ut.

Må gott!