Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Bästa sättet att äta choklad Bild: Johnér

Bästa sättet att äta choklad!

Publicerat: 2015-10-09   |  Jeanette Steijer

Ja, det är lååångsamt och njutningsfullt skulle jag påstå!

Men som tur är så innehåller choklad eller kakao en hel del nyttigheter. Det har många studier visat så visst är det härligt att något så gott inte är helt onyttigt. Kakaon innehåller bl.a. antidoxidanter, magnesium och järn. Nu skulle jag inte rekommendera att äta choklad för att uppfylla järnbehovet precis men ändå!

Något som kan vara värt att tänka på dock när man läser om kakao och alla dess nyttigheter är att vissa ämnen försvinner vid bearbetning.  Så är man riktigt hardcore så är det den råa kakaon man äter!

Vissa ämnen i kakaon är kända för att lindra vid depression och förknippas även med lust och välmående. Kanske är ett av svaren på varför det är en sådan extra njutning med mörk choklad. Mitt tips när man vill äta choklad är att satsa på den mörka varianten som man oftast äter i mindre mängd och även köpa choklad som är UZT certifierad. Det är en certifiering som arbetar för ett hållbart jordbruk och bättre villkor för odlarna och deras familjer. Kraven på kakaoodlaren som ställs är bl.a. säkra och hälsosamma arbetsvillkor, avskaffande av barnarbete samt miljötänk.

Jag har sagt det förr och säger det igen – ät aldrig med dåligt samvete! Äter man ofta med dåligt samvete så får man börja fundera på varför. Välj dina stunder när det är dags för en chokladbit, välj den med omsorg och njut!

I gårdagens avsnitt av Vardagspuls så besökta Mia Choklad-och bakfestivalen där det frossas i godsakerna och här kan du läsa mer om Varför du mår bra av choklad

 Må gott!