Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Buffé Bild: Jeanette Steijer

Den klassiska bufféfällan

Publicerat: 2015-08-06   |  Jeanette Steijer

Visst är det härligt att bo på hotell ibland och njuta av hotellfrukosten. Nu för tiden är det ju nästan alltid en buffé och det finns massa saker att välja i mellan. Hur ska man då hantera en sådan buffé om man samtidigt vill tänka på att det inte blir för mycket mat? Vi presenteras för ett överflöd av mat och reptilhjärnan slår till och vill ha ALLT! En stadig frukost är bra men blir det för mycket så är det ju inte helt ovanligt att man dippar ett par timmar efter i någon slags matkoma.

Min strategi när jag närmar mig alla buffér är att alltid först scanna av hela urvalet. Slå en lov runt alla faten och kolla in vilka saker du absolut vill äta.  Välj bara det allra godaste – det bästa du ser på buffén och det du absolut inte kan undvara.  Hoppa det där som bara fyller upp som en massa bröd och pasta (det kan man äta hemma) och satsa hellre på de fina proteinerna – skaldjuren, laxen, fågel eller kött. Här gäller det att ta på sig ”snålhatten” och tänka: jag ska äta det bästa (inte det mesta) för pengarna :-) Lassa inte på tallriken utan gå hellre fler gånger så hinner hjärnan också med att signalera mätthet innan du har ätit allt för mycket. Ta mindre tallrik eller skål om det finns. Ät långsamt och njuuut av det du äter.

På fukostbuffén så gillar jag rörägg. Tar hellre några skivor av olika goda skinkor till det än bacon (brukar ändå vara sladdrig). Lite grönsaker till, har man tur har de stekta tomathalvor. Hoppa över bönor i tomatsås, diverse prinskorv eller potatiskroketter.

Sedan frossar jag i frukten som oftast finns färdigskuren och klar tillsammans med lite naturell yoghurt eller kvarg. Toppar gärna det med frön, nötter och hellre lite honung om man vill söta lite än torkad frukt för min del. Juicerna skippar jag – de är sällan färskpressade och då kan det vara. En liten bit bröd har jag svårt att låta bli och väljer då en bit grövre bröd, den osten som ser godast ut och en liten klick marmelad. En kopp kaffe till det så är jag nöjd – och säkert mätt!

Må gott!