Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Vardagsmotion med Leila Bild: Vardagspuls.se

Gå vilse!

Publicerat: 2015-12-14   |  Jeanette Steijer

Det var väl ett roligt tips när det gäller att få vardagsmotion!? Såg det på en hemsida som hade en lång lista på hur man kan få in mer rörelse i vardagen. Även gå ut med hunden en gång till, gå ut med grannens hund, skrapa bilrutorna extra noga och skriv ut papper på skrivaren som ligger längst bort var några andra kreativa tips.

I tisdagens avsnitt av Vardagspuls så tipsade Leila om massa bra sätt att tänka rörelse i vardagen och jag gillade verkligen hennes handduksträning. Just det där att det inte behöver bli så omständigt varje gång man ska träna. Att man faktiskt kan göra upphopp i vardagsrummet i 1 minut – då har man tränat som Kalle Zackari Whalström pratade om tidigare i höstas. Eller 10 armhävningar och ett gäng situps på morgonen innan duschen – också träning! Eller slå vad med barnen om att man ska göra plankan varje dag i 1 månad och se vem som kan stå längst sen (yngsta tonårssonen vann - grrrr)

Nu när vi går mot jultider och ledighet kanske vi verkligen ska ta oss en funderare över att hur vi är allra snällast mot våra kroppar. Jo, för de flesta av oss är det faktiskt genom att ge våra kroppar paus från att vara så mycket stilla… ja tänk över den.. ge kroppen en paus från att vara så mycket stilla… våra fantastiska kroppar är skapade för att röra på sig. Låt den få göra det! Gå, spring, dansa, städa för full musik, lek med barnen, simma, eller vad du vill. Mycket skönare att ligga på soffan och koppla av sen!

Här hittar du fler tips av Leila på vardagsträning.

Må gott!