Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Blåbärsskogen Bild: Jeanette Steijer

Gojibär - släng dig i väggen!

Publicerat: 2015-07-27   |  Jeanette Steijer

Nej, skojade bara!

Jag är ju en förtalare för att äta så varierat som möjligt så gojibären får plats på menyn de med. Just nu är det ändå det svenska blåbäret jag vill lyfta till skyarna. För det första att få förmånen att komma ut i en riktig skog – denna var småländsk – och andas skogsluft är en gåva bara det.  Bara vara tyst ett tag och vara här och nu. Man fokuserar på bären och nästa tuva, tänker på ingenting eller låter tankarna komma lite som de vill.  Alla är lite tysta och sprids ut i skogen och tystnaden är skön även om man går i ett sällskap. Att sedan på en dryg timme plocka ihop 9 liter fina, stora blåbär då känns livet gött.

Ska man överhuvudtaget höja något enskilt livsmedel till skyarna så är nog blåbär en av dem. Innehåller mycket näring på liten yta och speciellt de viktiga antioxidanterna som hjälper våra kroppar att skydda sig mot icke önskvärda så kallade fria radikaler. De kommer vi inte undan för de uppkommer bl.a. när vi andas och omsätter näringsämnen. Ett annat argument för att plocka och äta dessa godingar är ju att de finns här där vi bor! Inga långa transporter där inte. Enligt den säkra källan wikipeida täcks ca 17% av Sverige av blåbärsris.

Så igår blev det blåbär med mjölk efter maten bara för att det måste man äta när de är nyplockade. Idag har jag ätit färska blåbär två gånger med vaniljyoghurt (lite till frukost och lite till lunch). Ikväll blir det blåbärspaj efter detta recept. Efter denna frossa får resten åka in i frysen som de är. Bara att plocka ut den mängd man vill ha sen till lite sylt eller till frukostfilen.

Så hitta en skog nära dig – ut och plocka! Nyttigt, gott och gratis!

Må gott!