Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Sallam med savoykål Bild: Arla.se

I väntan på grillen..

Publicerat: 2016-06-15   |  Jeanette Steijer

Vi spinner vidare på temat att grilla men i istället för att grilla grönsaker som jag tipsade om i förra inlägget så kan man se till att det finns några riktigt goda små sallader eller ”side-dishes” som de kallas ibland.  De ska vara lätta att slänga ihop och lätta i magen. Det är ganska smart att ha något som man kan börja mumsa på innan grillen är klar. Lätt annars att man äter en massa snacks eller annat för att man är hungrig och ibland tar det på grillen ju lite tiiid. Sedan fungerar det så klart lika bra att äta tillsammans med köttet eller fisken.

Inte så dumt att göra till vana att äta grönsaker först – då får man lite fin mättnad för lite kalorier. Man får även lättare att få i sig dagens ranson av det gröna om man börjar med att äta det. Låta grönsakerna vara det man först lägger på tallriken.

Denna enkla sallad är en härlig kombo. Använd gärna färska, råa majskorn för deras söta, saftiga smak. Du kan använda alla sorters tomater. Förvara dem utanför kylskåpet – de blir så tråkiga i smaken om de blir för kalla.

Tomat, majs och kålsallad

3 msk färsk limejuice2 msk olivolja

Salt och svartpeppar

500 gr. körsbärstomater , halverade

3 dl majskorn (skär gärna av från en majskolv)

En avokado i småbitar

Ca 1/4 litet huvud rödkål tunt skivad

4 vår- eller salladslök, skivade

Vispa ihop limesaft , olja, salt och peppar . Tillsätt tomater, majs, avokado, kål och lök och blanda runt.

En annan läcker sallad som kan fungera riktigt bra att starta middagen med är Sallad med savoykål

Vi hoppas på fina grillkvällar i sommar!

Må gott!