Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

breakfast for dinner Bild: Arla.se

Kan man äta frukost till middag?

Publicerat: 2016-01-13   |  Jeanette Steijer

Ja visst kan man det!

Det kan vara en utmärkt middag om man inte hunnit, kunnat, velat, eller orkat tänka på middagsmat en dag och klockan närmar sig middagshunger! På engelska finns det t.o.m. ett ord för det: Breakfast for dinner = "Brinner”

Men man ska ju äta ”riktig” mat kanske någon tänker. Ja, det ska man men om vi tänker på att maten ska vara rätt sammansatt för att få i oss alla näringsämnen så är det inte avgörande om det en dag av veckans sju blir lite mer bröd och gryn än fågel och fisk. Det är inte katastrof om man inte varje dag får en helt korrekt sammansatt kost utan man kan tänka i lite större tidsperspektiv. Har jag denna vecka ätit fisk 2-3 gånger? Har jag över veckan fått i mig mer eller mindre 500 gr frukt och grönt om dagen (de har de färreste tyvärr), hur mycket protein har jag fått i mig denna vecka? Hur mycket mjölkprodukter? osv. Så är man en gröt-människa så kan en skål havregrynsgröt få utgöra middagen en kväll både för vuxna och barn.

Dagens Brinner:

1 skål havregrynsgröt med ½ banan, kanel och lite lättmjölk.

2 knäckemackor: en med 1 kokt ägg och den andra med keso.

Toppa med lite tomat, paprika eller gurka och örtsalt på mackorna.

Då har du faktiskt fått till en bra måltid både energi- och näringsmässigt! Lätt och billigt i mörka januari!

För fler gröttips se här på arla.se och är inte gröt din grej så går det kanonbra med en god omelett till middag.

Må gott!