Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Stavgång med kompisar Bild:

Kom igång med stavgång!

Publicerat: 2015-11-09   |  Jeanette Steijer

Apropos tisdagens avsnitt om att damma av gamla redskap man har liggande hemma för träning och faktiskt börja använda dem så vill jag åter lyfta fram stavgång! Kanske finns det fler som har stavar liggande därhemma längst in i garderoben?

Vad som började som ett ”häng med en måndagskväll – vi är några tjejer som går stavgång” och min något skeptiska inställning till om detta var ”värt” tiden :-) har nu blivit ett stående inslag på mörka måndagskvällar. Som jag skrev i tidigare inlägg – en härlig kombination av frisk luft, intervaller, pulsen upp, prat och skratt. Så bra start på veckan!

Förbränner man mer vid stavgång?

Ofta så pratar man om det här med förbränning när det gäller träning. Klart att man förbränner extra när man tränar men jag tycker den diskussionen är lite ointressant för oss som är vardagsmotionärer och även om man behöver tänka på vikten faktiskt. Vill man gå ned i vikt så är det till 80-90% det vi stoppar i oss som avgör. Sedan finns det tusen anledningar till att träna och det medför ofta ett sundare matval och bättre aptitreglering. Det kan ändå vara bra att hålla isär kaloritänket vad gäller mat och träning. Men okej då  -  för dem som motiveras av siffror och ökat förbränningstänk:

Går du regelbundet med stavar kommer din naturliga förbränning av energi öka med minst 16,5% visar bl.a en liten svensk studie som gjordes vid Elitidrottscentrum på Bosön 2001. Tretton medelålders otränade, friska kvinnor med måttlig övervikt, deltog i undersökningen. De konkluderade även att om du ökar intensiteten i din gång och håller en högre arbetspuls kan du öka förbränningen med upp till 30-35% 

Så stavar ut ur garderoben – ring kompisen - mössa och vantar på – och gå!

Må gott!