Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

julbord Bild: Arla Köket

Så äter du julbord utan att gå upp i vikt!

Publicerat: 2015-12-02   |  Jeanette Steijer
Kategori: Kost

Julen är den tid på året som de allra flesta förknippar med mat – mycket mat och i lång tid! Hela december har en tendens att bli ett stressande, pepparkaksknaprande, glöggande och julbordsätande om man inte ser upp!  Sen avslutar vi med ledighet och… mera mat!! :-) Inför alla julborden gäller det att ha en strategi om man vill tänka på att det inte ska bli för mycket och det är den samma som när du alltid närmar dig en buffé:

  • Gå ett varv runt hela bordet och gör dig en uppfattning av vad som finns.
  • Välj sedan det allra godaste och bästa som du absolut måste smaka.
  • Ta en liten tallrik – ta lite, lite av varje sak.
  • "Svält "dig inte innan!
  • Ät långsamt och njut!

När vi presenteras för en buffé och ett överflöd av mat slår reptilhjärnan till och vill ha ALLT! Så min strategi när jag närmar mig alla julbord och buffér är att alltid först scanna av hela urvalet. Slå en lov runt alla faten och kolla in vilka saker du absolut vill äta.  Välj bara det allra godaste – det bästa du ser på buffén och det du absolut inte kan undvara.  Ta mindre av det där som bara fyller som bröd eller massa potatis (det kan man äta hemma) och satsa hellre på de fina proteinerna – skaldjuren, sillen, laxen, fågel eller kött. Har man turen att hitta några spännande grönsaksrätter, hemlagad rödkål, eller en god grönkållsallad så kan det vara värt att prova och balansera måltiden lite. Här gäller det att ta på sig ”snålhatten” och tänka: jag ska äta det bästa (inte det mesta) för pengarna!!

Lassa inte på tallriken utan gå hellre fler gånger så hinner hjärnan också med att signalera mätthet innan du har ätit allt för mycket. Ta mindre tallrik om det finns.  Svält dig inte hela dagen för att kunna äta julbord. Ät som vanligt den dagen så blir det lättare att bevara fattningen inför all mat. Då kan man hellre hålla igen en eller ett par andra dagar den veckan för att ha lite tillgodo på pluskontot.

Till sist: Ät långsamt och njuuut av det du äter.

Må gott!